Alle nødetater rykket ut tirsdag kveld etter at to personbiler og en lastebil kolliderte på E39 i Skrikebergtunnelen i Gulen.

Politiet ble varslet klokken 19.39. Det var totalt tre personer i kjøretøyene. To av dem er brakt til Førde sentralsjukehus, og en til Haukeland universitetssykehus.

En 50 år gammel mann ble lettere skadet i sammenstøtet, ifølge en pressemelding fra Haukeland onsdag morgen.

Førde sentralsjukehus opplyser at en 19 år gammel mann er innlagt med moderate skader, mens en 50 år gammel mann er skrevet ut fra sykehuset. Han ble lettere skadet i sammentøtet.

Stengt

Vogntoget kilte seg fast og ble stående på tvers i tunnelen.

Først klokken 01.50 natt til onsdag ble tunnelen åpnet.

— Vogntoget står på tvers og har sakset seg. Det må strekkes ut og ha hjelp til å komme ut av tunnelen. Vi venter fortsatt på en bergingsbil som skal komme med ferge, sa operasjonsleder Svein Lyssand ved 23.30-tiden tirsdag.

Biler ble stående i kø på begge sider av tunnelen.

Sjåføren av vogntoget har det etter forholdene bra, opplyser Posten.

— Det er alltid en brutal opplevelse å være involvert i noe sånt. Når store kjøretøy treffer små, kan det få alvorlige konsekvenser, sier Pål Jakobsen, informasjonssjef i Posten.

— Vi bistår sjåføren nå, og er tett på ham. Bedriftshelsetjenesten er koblet inn, han får all den hjelpen han trenger, sier han.

Tok tid

Skrikebergtunnlen er den siste tunnelen før Oppedal fergekai i retning nordover, og E39 ble stengt i begge retninger.

Haugsvær Auto dro til stedet, men de klarte ikke å få løs vogntoget som sto på tvers i tunnelen. Dermed måtte enda en bergingsbil tilkalles fra andre siden av fjorden.

Mannskaper fra Førde bilberging rykket ut. De holdt på store deler av natten med å få ryddet veien.

— Det var ikke mulig å passere skadestedet fra sørsiden. Vi fikk måtte strekke ut vogntoget baklengs før vi fikk det ut fra fjellveggen. Så lastet vi det opp og kjørte det ut av tunnelen Det tok tid, og det var store materielle skader. Dette måtte gjøres fra Sognesiden av tunnelen, derfor ble vi kontaktet, sier daglig leder Arild Tistel ved Førde Bilberging.

Vogntoget fra Bring var lastet med isopor.

— Det var tungt å få den løs. Det er store krefter som skal til for å få flytte et vogntog.

Åpnet i natt

Vaktoperatør Lene Westheim i Veitrafikksentralen opplyste at omkjøringsmuligheten var via fylkesvei 57 fra Knarvik via Mongstad og Sløvåg og videre til fergesambandet Rutledal/Rysjedalsvika.

— De som står der, bør absolutt kjøre rundt, sa Westrheim.

De to personbilene fikk store materielle skader. Det kom i starten rapporter om brann i tunnelen, men det skal bare ha vært snakk om damp og væske fra bilene.

Tips? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

KRASJET: Det var store materielle skader på kjøretøyene etter kollisjonen.
2211-TIPSER