Av Heidi Ryste og Olav Garvik

— Er prisen 7,40 her? Ja, jeg har ikke noe oversikt over dieselprisene. Må en fylle, så må en fylle, sier Torbjørn Værø.

- Mindre prisbevisste

Tanken på 70 liter er bunnskrapt, og pumpen stopper ikke før Værø har fylt nesten 69 liter. Mye motvind fra Kristiansund har ført til at motoren er blitt brukt mer enn seilene og summen denne gang kom på 509 kroner. Hadde han fylt på Skarholmen ved Askøybroen hadde han spart en femtilapp og turen inn til byen.

— Vi kom bare til Bergen for å fylle diesel. Det var vanskelig å finne opplysninger om hvor det går an å fylle, sier Værø.

Den 37,5 fot lange seilbåten hans bruker rundt tre liter diesel på en mil. Sist han fylte tanken var i Måløy, men han husker ikke hva literprisen var der.

— 7,40 for literen synes jeg var rimelig. I hvert fall i forhold til autodiesel som er over 10 kroner, sier Værø.

— Jeg har inntrykk av at folk er litt mindre prisbevisste i år enn tidligere. Det er tydelig at folk har mer penger, sier Jon-Steinar Waagen.

Billigst i Loddefjord

Han har drevet Sivert Waagen på Skarholmen i 40 år. Fortsatt får han noen telefoner fra båtfolk som ringer rundt og sjekker priser før de fyller drivstoff.

— Selv prøver jeg å se hvilke priser konkurrentene ligger på og ligge noenlunde likt, sier Waagen.

Bensinprisene på Skarholmen er blant de laveste på BTs sjekkerunde, men Engelshamn Marina i Loddefjord stikker av med førsteprisen.

Verst ut kommer Marine og Industrisalg i Bergen sentrum som tar 7,40 for en liter diesel.

Torbjørn Værø er imidlertid godt fornøyd med i det hele tatt å ha funnet et tankanlegg, og turen i Bergen blir kort.

— Plasseringen på havneanlegget er midt i smørøyet, men jeg har ikke noe til overs for å ligge på rekke og rad inne i vågen. Fasilitetene er også dårlige, sier Værø.

Lillebø, Jan M.