Flyplassen var tidligere i dag stengt i tre timer på grunn av tungt snøfall.

— Vi frykter store forsinkelser etter at snøværet har satt inn igjen. Det er fredag ettermiddag og fulle fly i utgangspunktet, sier vaktsjef Kristin Larsen Børhaug i SAS til bt.no.

Ved 19.30-tiden var enkelte SAS-fly opptil 2 1/2 time forsinket. Et fly fra Oslo kom aldri, og dermed ble også 19.25-flyet til Oslo kansellert.

— Vi har klart å omplassere alle oslopassasjeren til andre fly, så ingen blir stående på Flesland, sier vaktsjef Kristin Larsen Børhaug i SAS til bt.no.

Hennes kollega i Braathens, Henning Ogann, regner med at mellom 400 og 500 Braathens-passasjerer ble rammet av flyplass-stengingen.

Fredag kveld var enkelte Braathens-fly forsinket i et par timer. Tidligere på dagen var syv avganger blitt kansellert.

— Vi har klart å finne alternative reiseruter til de aller fleste passasjerene, opplyser vaktsjef Trond Norheim i Braathens til bt.no.

Jobbet på spreng

Årsaken til forsinkelsene var at snøryddingen tok lengre tid enn forventet. Brøytemannskap jobbet på spreng med å få klargjort rullebanen.

— Alt tilgjengelig materiell har vært i sving med å brøyte rullebanen, sier vaktsjef Ronny Nilsen i Luftfartsverket i Bergen til bt.no.

Snøværet ga seg ved 13-tiden. Ryddemannskapene trengte likevel en times tid før jobben var gjort.

— Vi bestemte oss for å vente til klokken 14.00 med å åpne flyplassen for å være sikker på at alt var klart, opplyser Nilsen.

Flesland flyplass var også stengt i en kortere periode i formiddag på grunn av snøværet.

STENGT: Flesland flyplass ble stengt klokken 11 på grunn av snøværet.