— På Gardermoen flyplass i Oslo opplever de underkjølt regn. Det skaper forsinkelser der, som forplanter seg videre til Flesland i Bergen, opplyser informasjonsdesken til Avinor på Bergen lufhavn Flesland til bt.no.

Også fly som har vært innom Oslo tidligere på dagen, og som nå flyr til Bergen fra andre destinasjoner, kan være rammet av forsinkelsen i Oslo.

En avgang som skulle gått til Oslo klokken 17.00 står oppført med ny tid klokken 20.10 på Avinors nettsider.

En annen avgang til Oslo kl 19.00 er innstilt. Klokken 20.15 er 3 avganger og hele 15 ankonster forsinket.

Norwegian avlyst 9 avganger

– Dette værfenomenet vi opplever nå, gjør at vi av hensyn til sikkerheten må ha større avstand mellom flyene som kommer inn. Samtidig må alle fly som skal lette, avises først. Det gjør at ting tar mer tid, og det gir noen forsinkelser, forklarer medieansvarlig Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB.

For Norwegian førte problemer med avisingsutstyret til at selskapet har måttet kansellere ni avganger, skriver VG. Punktligheten for selskapet var nede i 14 prosent ved 18-tiden, mens den for flyplassen under ett lå på 41 prosent.

Ser lysere ut

– Hovedutfordringen har vært det dårlige været, som har rammet oss hardt. Nå ser det lysere ut, og det ser ikke ut til at det skal bli flere kanselleringer i kveld, sier Kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion til NTB.

Medieansvarlig Andersen oppfordrer passasjerene til å møte opp til vanlig tid og forholde seg til informasjonen de får fra flyselskapet.

– Det er fortsatt tåke og den kommer nok til å ligge utover kvelden. Passasjerene må forvente mindre forsinkelser, men sånn som det ser ut nå, så er situasjonen i bedring, sier Andersen torsdag kveld.

Også fredag kan det bli forsinkelser på Gardermoen.

Prognosene fra Meteorologisk institutt viser at det ligger an til å bli frosttåke helt frem til fredag ettermiddag. Det bekrefter meteorolog Mariann Foss torsdag kveld til Aftenposten.