Den 40 år gamle mannen sitter siktet for å ha slått sin 50 år gamle kamerat Torbjørn Bauge til døde på en vennemiddag, natt til søndag. Han har i dag sittet i avhør på politistasjonen i Haugesund, ifølge hans forsvarer og politiet.

Flere dommer viser at mannen også tidligere er dømt for blant annet voldsbruk og skadeverk. Den tidligere bokseren ble pågrepet av politiet i Sagvåg søndag morgen.

I den nyeste dommen, fra 2013, ble mannen dømt til samfunnsstraff for å ha slått ned og truet en mann i alkoholrus. Han erkjente forholdene. Den nå 40 år gamle mannen hadde drukket og sovnet på et serveringssted i Leirvik.

En tidligere politimann var på stedet, og ble bedt av personalet om å hjelpe dem. Han vekket 40-åringen, som reagerte med å først ta kvelertak rundt halsen og deretter slå til eks-politimannen.

— To harde slag

I 2005 ble mannen dømt til 30 dagers fengsel for en episode på byen i Leirvik. I en gatekjøkken-kø la han en annen mann i bakken og «gav han to harde slag i hovudet med knytta neve.» 40-åringen mente i retten at slagene var en følge av provokasjon, noe retten ikke trodde på.

Også her var den nå 40 år gamle mannen ruset. Han har flere ganger erkjent å ha hatt et alkoholproblem. 40-åringen er også dømt for noen andre forhold.

Hans advokat, Kjell Steinsbø, ønsker ikke å kommentere de tidligere dommene mot 40-åringen. Han vil heller ikke si om mannen har erkjent straffskyld.

— Jeg ønsker ikke å kommentere noe mer før fengslingsmøtet tirsdag, sier Steinsbø.

40-åringen er nå siktet for for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han skal ifølge forsvareren sin ha hatt det svært tungt etter pågripelsen.

Blodig etter mange slag

50-åringen skal ha vært svært blodig etter en rekke slag mot hoderegionen, enten med bare knyttnever eller med en butt gjenstand.

Åstedet skal være preget av uorden i etterkant av slagsmålet. Lensmann Roald Raunholm sier de arbeider utfra at voldsepisoden skjedde relativt kort tid før klokken 6.55 søndag morgen. Da ble hendelsen meldt til politiet fra medisinsk nødtelefon.

— Vi antar at det skjedde kort tid før det, selv om vi ikke vet helt hendelsestidspunktet, sier Raunholm.

- Gode venner

Hendelsen skjedde natt til søndag. I en enebolig var to par til stede: Bauge, den siktede og deres respektive partnere.

Ifølge politiet, var de fire gode venner.

Etter det BT får opplyst, skal 50-åringen ha gått til angrep på kjæresten til den nå voldssiktede 40-åringen. 40-åringen skal da ha reagert med å gå løs på 50-åringen, som døde noen timer senere av store hodeskader på Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Den siktede mannen skal bli fremstilt for varetektsfengsling tirsdag ettermiddag i Haugesund, ifølge påtalejurist Thor Buberg.

Kripos er i dag på plass på Stord for å hjelpe Stord-politiet med krimtekniske undersøkelser på åstedet.