— Jeg ble oppringt av en bekjent som fortalte om brannen. Jeg ble helt satt ut, det er forferdelig ekkelt, sier Tom Grøvlen som eier den gamle villaen.

Huset er delt opp i flere hybler. Den siste av beboerne flyttet ut i juni da huset skulle pusses opp.

— Heldigvis var det ingen som bodde i huset, og det er en Guds lykke at ingen naboer har kommet til skade, sier bergenseren som nå er bosatt i Moss.

Han opplyser at huset er forsikret.

Skremte naboer

Familien Nødtvedt havnet midt i branndramaet.

— Vi hørte glass som knuste. Så banket det på døren vår. «Det brenner», var beskjeden.

— Du kjente varmeutviklingen etter ett halvt minutt. Da tok vi ungene ut av huset og i bilen. Du får deg en støkk når sånt skjer, sier tobarnspappa Sturla Nødtvedt.

Storbrann på Årstad i natt Nabo Trude Bergesen våknet av røyklukten ved 02-tiden.

— Like etter hørte jeg et kraftig smell og lyden av glass som knuses, sier hun.

Bergesen slengte på seg shortsen og gikk ut. Huset sto i full fyr.

Etter eksplosjonen var det umulig å berge villaen. Den var totalt overtent allerede før brannvesenet kom frem.

Trolig tomt

Politiet antar at det brennende huset sto tomt.

— Vi har fått opplysninger om at huset var under oppussing, og at strømmen var koblet fra, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt.

Naboer opplyser til bt.no at huset har vært delt opp i tolv hybler, og at det har bodd studenter og utenlandske håndverkere der.

— Huset har vært leid ut i mange år, sier nabo Arne Wie.

Politiet har nå vært i kontakt med eieren av huset.

— Ingen personer er savnet etter brannen, sier politiførstebetjent Leif Havre ved Tyveri- og brannavsnittet på Bergen sentrum politistasjon.

Krimteknikere begynner å undersøke branntomten så snart ruinene er kalde nok.

— Vi driver også taktisk etterforskning av brannen, sier Havre.

Utbrent i 3. et.

Brannen ble meldt klokken 02.12, og ble brakt under kontroll klokken 03.20. Brannfolk har nå gjennomsøkt de to nederste etasjene, og kan nå slå fast at det ikke var folk der. Klokken 10.30 var brannvesenet i ferd med å undersøke øverste etasje i huset.

— Vi har så langt ikke gjort noen funn som tyder på at det har vært folk her, men vi kan likevel ikke utelukke det. Det er store skader her og det vil ta tid å undersøke denne etasjen, sier varabrannsjef Karl Otto Nesdal.

Om lag 26 brannfolk deltok i den vanskelige slukkingen. Mannskapene kom fra stasjonene i Fana, Sandviken og Bergen sentrum.

Huset som brant, var en villa i tre, bygget i 1916. Bygget hadde et bruttoareal på 282 kvadratmeter, ifølge en boligannonse på Finn.no.

Politiet sperret av Haukelandsveien og deler av Nattlandsveien mens slukkingen pågikk.