Politiet fikk melding om brannen i Kong Oscars gate 27 klokken 23.53 natt til søndag. Det tok kun få minutter fra røykvarslerne i bygget slo ut, til brannvesenet var på stedet.

Da veltet det store mengder røyk ut fra toppetasjen. Og klokken 00.21 ble det meldt storbrann.

— Det har brent på kjøkkenet i første etasje til den indiske restauranten, sier Helge Eidsnes brannsjef i Bergen til bt.no klokken 02.30.

— Det var overtent. Kjøkkenet er utbrent, og restauranten må nok holde stengt en stund.

Alle beboerne evakuert

Det er 43 boenheter i bygningen, som tidligere var Victoria Hotell, men nå benyttes som lavprishotell eller hybelhus. Det er også en pub i første etasje.

— Tre er evakuert fra bygget, og fem beboere har kommet til og meldt seg etterpå. I tillegg er et ukjent antall folk fra puben evakuert, sier politiets innsatsleder Atle Raa.

Ingen ble skadet i brannen.

— Vi er glad for at dette har skjedd nå i nyttårshelgen. Normalt ville det vært mange flere folk i huset.

Det var lenge usikkert hvor i bygningen det brant.

— All røyken ble ført i ventilasjonsanlegget og kom oppover tak, og ut fra den informasjonen vi fikk kunne det se ut som at det brente i øverste etasje, sier brannsjef Eidsnes.

Slukket etter halvannen time

Styrker fra Laksevåg brannstasjon, Åsane brannstasjon, Sandviken brannstasjon og Bergen hovedbrannstasjon ble kalt til stedet. To røykdykkerlag jobbet med å slå ned brannen, og klokken 01.23 var brannen meldt slukket.

— Nå kontrollerer brannvesenet at bygget er trygt og at brannen er slukket. Politiet vil bli på stedet i påvente av teknisk etterforskning, som blir tidligst i morgen tidlig, sier operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt.

Innehaveren kom til stedet for å hjelpe politiet med å få en oversikt. To røykdykkerlag gikk gjennom bygget for å sikre at det ikke er flere folk der.

— Det var en omfattende jobb å søke gjennom boenhetene. Det var kraftig røykutvikling som spredde seg i hele bygget, sier Eidsnes.

Hele området var stengt av for all trafikk mens slukningen pågikk.

- Våknet av røykvarslerne

Tor Alexander Jenssen er en av de som er evakuert fra bygget. Han bor i fjerde etasje.

— Jeg lå og sov, men våknet av pipingen fra røykvarslerne. Så kikket jeg ut av vinduet og så en brannbil med blålys, og så en til. Da vekket jeg kjæresten min, forteller Tor Aleksander Jenssen (20) til bt.no.

Vi møter dem mens de sitter utenfor Bergen katedralskole med pledd over seg og ser røyken velte ut av hjemmet deres på den andre siden av gaten.

— Ute i gangen var det tynn røyk. Vi tok trappene ned og kom oss ut, forteller Jenssen.

De evakuerte ble tatt med bort på politistasjonen, to kvartaler unna.

— Noen av de evakuerte innkvarterer seg privat, mens resten blir tatt hånd om, sier Lyssand.

Kan få flytte hjem

På grunn av mye røyk var det ingen leiligheter som var beboelige. Det blir tatt en ny vurdering i søndag.

— Kommunen og huseier hjalp til med overnatting for dem som trengte det, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt Ole Geir Magnussen til bt.no søndag morgen.

Politiet skal ha et møte på morgenkvisten for å avgjøre hva de skal gjøre videre.

— Brannvesenet er nå på stedet og vurderer om beboerne kan flytte inn i løpet av dagen, sier operasjonsleder Ole Geir Magnussen til bt.no i 10-tiden søndag morgen.