Politiet tror de kan ha kommet over en pengefalsknergjeng, etter beslag av flere falske 1000-lapper fra butikker og kiosker i og rundt Lagunen Storsenter.

— Det begynte med en melding fra Mix-kiosken på Lagunen i 18-tiden. Der skal noen utlendinger ha vært innom og betalt med fire falske tusenlapper, sier operasjonsleder Terje Hilland til bt.no.

Store sedler

Da politiet oppsøkte kiosken, fikk de høre at kiosken hadde hatt besøk flere ganger av folk som ville veksle store sedler.

— I 20.30-tiden tok vi beslag i åtte 1000-lapper fra Mix-kiosken og to fra McDonalds. Shell-stasjonen ved Lagunen skal også ha hatt besøk. De vil ta kontakt over helgen og overlevere formentlig falske 1000-lapper, sier Hilland.

Men det stoppet ikke der. Kun tre kvarter senere, cirka klokken 21.15, fikk politiet beskjed om at noen av de mistenkte var tilbake i Lagunen-området.

— Vi rykket ut igjen og pågrep to utlendinger, forteller operasjonslederen.

— Det er ikke umulig at de blir fremstilt for varetekt. Pengefalsk er et ganske alvorlig forhold, og her bærer det preg av gjengaktivitet.

- Må kunder sjekke lommebøkene sine nå da?

« Må være våkne»

  • Det er vel ikke så vanlig for kunder å få tilbake tusenlapper. Men butikkene må i hvert fall være våkne. Det er ikke godt å vite hvor aktive disse folkene har vært, sier Hilland.

Politiet i Fana vil etterforske saken videre.