Onsdag ettermiddag hadde politiet igjen en storaksjon mot rusmisbrukermiljøet i Bergen sentrum — denne gang ved Korskirken. Totalt ble 17 personer kontrollert. En person blir anmeldt for bæring av kniv, og ellers ble det beslaglagt mindre mengder narkotika og piller på flere personer, melder operasjonsleder Morten Kronen ved Hordaland politidistrikt.

Metalldetektor

— Vi gjorde det samme som vi gjorde i Nygårdsparken i går: Kontrollerer om visse personer i visse miljøer bærer kniv på seg, sier Kronen.

Fem patruljer var involvert i aksjonen.

— Jeg ønsker ikke å beskrive nøyaktig hvor og hvordan vi aksjonerer, men jeg kan bekrefte at vi har en metalldetektor i bruk, sier operasjonslederen.

Signaleffekt

Det er altså andre dag på rad denne uken at politiet har en slik aksjon. På tirsdag var det miljøet i Nygårdsparken som ble kontrollert. Da ble 35 personer kontrollert, tre personer pågrepet og én kniv konfiskert.

— Vi kommer nok til å fortsette med slike aksjoner også i fremtiden, sier Kronen.

— To konfiskerte kniver høres kanskje ikke mye ut, men effekten av slike aksjoner er viktig. Slike aksjoner signaliserer at vi ser svært alvorlig på dette med kniv og bruk av kniv, og vi så senest sist helg hvor alvorlig det kan gå.