Se btv-innslag

Sammen med 30-40 andre små og store aksjonister demonstrerte hun for å få opphøyd gangfelt i Sædalsveien. Fra klokken syv i morges var de på plass ved Rimi-butikken og hindret bilene i å passere.

— Behovet er enormt. Dette er skoleveien til barna våre. Det er helt horribelt at det ikke er gjort noe for å sikre tryggheten deres. Jeg er livredd for at barna skal havne under en bil her, sier Ingebrigtsen.

Foreldre fortviler

Det har vært en omfattende boligutbygging i Sædal de senere årene. Flere av foreldrene forteller at de gjentatte ganger har kontaktet myndighetene og søkt om gangfelt i Sædalsveien.

— Det er veldig fortvilende at det ikke skjer noe. Jeg sitter med hjertet i halsen når barna skal ut. Det er snakk om små midler som skal til, sier Aina Fondenes.

Elever ved både Heldal og Natland skole bruker veien hver dag.

— I tillegg er det mange som samles rundt butikken. Det er en veldig trafikkert vei, sier Fondenes.

I løpet av tre kvarter passerte rundt 260 biler i morges, ifølge foreldrenes tellesjef.

Krever avklaring

— Jeg reagerer sterkt på at det ikke er tatt hensyn til barns sikkerhet når det er blitt bygget ut her, sier Abdelmajid Jerad.

Han sitter i Arbeiderpartiets bystyregruppe og deltok også i demonstrasjonen i morges. Han bor i området og har barn som daglig må krysse veien.

— Jeg kommer til å stille spørsmål til Lisbeth Iversen. Vi må ha en avklaring her, sier lokalpolitikeren.

LEIF GULLSTEIN
LEIF GULLSTEIN