Klokken 06.27 i morges gikk alarmen.

Store vannmengder hadde trengt inn i tunnelsystemet under Haukeland Universitetssykehus.

Vannet hadde flommet inn på grunnplanet på Barneklinikken og Hovedblokken. Brannvesenet har siden 06.30 i morges arbeidet med å få opp vannet, sammen med teknisk personell by Haukeland og senere innleid personell utenfra.

Pasienter ikke berørt

Mona Høgli, kommunikasjonssjef på Haukeland Universitetssykehus, sier vannet foreløpig ikke har skapt problemer for pasientbehandlingen.

- Vi har fått ut det meste av vannet. Transportsystemet under jorda er satt i system,  og 10 av 16 heiser i sentralblokka er i drift igjen.

På barneklinikken står heisene fortsatt, og de teknisk ansatte jobber med å rydde opp.

- Vi har leid inn avfuktere som skal hjelpe oss å få tørket opp her, sier Høgli.

Dør sprengt opp

Prosjektleder for byggingen av den nye barne- og ungdomsklinikken på Haukeland, Kristian Brandseth, viser bt.no stedet hvor vannet stammer fra.

- Kommen og røret har ikke klart å ta unna de store nedbørsmengdene siste døgn, sier han.

Vannet har isteden samlet seg foran tunnelen inn til sentralblokken på Haukeland.

- Foran døren har det dannet seg et basseng, og døren har ikke klart å stå imot. Den har blitt sprengt opp, og vannet har fosset som en tsunami innover tunnelen.

På hele nivå 01 på Haukeland er det i tilllegg til vann fullt av isolasjonsrester og lignende, som opprinnelig har ligget i tunnelen.

Kraftige pumper

Femten brannfolk fra hovedbrannstasjonen og brannstasjonene i Fana og Arna er på stedet.

- Det ligger et par cm. vann på gulvet i flere av etasjene som vi holder på å suge opp, sier Kjell Jacobsen, utrykningsleder fra hovedstasjonen.

Gravemaskiner har gravd alternative grøfter for å lede vannet vekk.

- Det er mye vann som er kommet inn, men vi har nå stoppet vanninntrengingen. Det brukes kraftige pumper for å få ut vannet fra gangtunnelene under sykehuset, sier vaktkommandør Nerås klokken 07.25