Torsdag kveld fikk politiet melding om at en båt skulle ha kantret utenfor Husnes i Kvinnherad kommune.

Senere kom meldingen om at det kan dreie seg om falsk alarm.

— Et Sea King-helikopter har søkt i hele området uten å finne noe som helst, sier operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt til bt.no torsdag kveld.

Kan være falsk alarm

Klokken 21.14 ble dykkerne sendt i retur. De hadde ikke funnet noen ting. Heller ikke andre redningsmannskaper har sett noe til verken folk eller rester av en båt, og ingen er heller meldt savnet.

Omtrent klokken 21.30 ble redningsaksjonen formelt avblåst.

— Redningsmannskapene er på vei tilbake fra stedet. De har søkt gjennom området, og ingenting er funnet. Ingen er meldt savnet, og med tiden som er gått - over to timer - vil det ikke lenger være snakk om livberging, får bt.no opplyst ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Det er nå også blitt for mørkt til å søke i området. Politiet utelukker ikke at det kan være falsk alarm.

— En lokal fisker har observert kraftige skumdannelser på sjøen, der to strømninger møtes. Fiskeren så dette i 18-tiden, og det viser seg at det er i akkurat samme område som nå er pekt ut. Så det er mulig at det er skum som er blitt sett, sier Steimler.

Dykkere ble fløyet ned

Det var folk på land som meldte fra om ulykken. Sea King-helikopteret søkte lenge i området, sammen med en ambulansebåt og flere lokale båter.

— En båtlignende gjenstand ble observert cirka 500 meter fra land. Melderen ser noe hvitt som beveger seg i nærheten av gjenstanden. Luftambulanse ble varslet, dykkere fra Bergen brannvesen ble fløyet ned, det ble sendt ambulansebåt og lokale leter med sine båter. Men foreløpig er det ikke funnet noe, sa operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt litt etter klokken 20.00.

Nødmeldingen kom klokken 19.48. Både helikopter, redningsbåt, politi og brannvesen ble satt inn i redningsaksjonen.

— Det er uklart hvor mange personer som har havnet i vannet, sa redningsleder Erik Willassen ved Hovedredningssentralen til bt.no tidligere torsdag kveld.

Kantringen skal ha skjedd i nærheten av Valen kirke.

— Dette er innaskjærs, og det er rolige vindforhold. Men om det er en båt som har gått ned nå, er det ikke sikkert den er lett å oppdage.

Magne Fitjar
2211-TIPSER
2211-TIPSER
2211-TIPSER