Brannfolk fra tre brannstasjoner i Bergen ble i dag sendt til Rådhuset etter en større vannlekkasje.

— Vi fikk melding fra vannverket klokken 11.10. Det er ganske omfattende. Tre etasjer er rammet, opplyser vaktoperatør Arne Rikstad ved brannvesenet i Bergen til bt.no.

Alle vannsugerne til brannvesenet i Bergen er sendt til Rådhuset. Vannet ble pumpet rett ut av vinduene i høyhuset.

Vakthavende brannsjef Anders Leonhard Blakseth opplyser at det var et rør bak et dusjkabinett i herredusjen 12. etasje som hadde sprunget lekk.

— Vannet har sildret og rent i mange timer, sier Bakseth.

— Det renner i 12., 11., 10. og 9. etasje.

Oppdaget tilfeldig

Lekkasjen ble tilfeldigvis oppdaget av Rolf Albrechtsen, som jobber i informasjonsavdelingen til Bergen kommune. Da samboeren gikk til frisøren klokken 09.30, stakk han innom jobben for å vente. Synet som møtte Albregtsen der, glemmer han nok ikke med det første.

— Hadde ikke jeg oppdaget dette, kunne det i verste fall lekket helt frem til mandag. Vi har ikke helgeberedskap i Rådhuset, sier Albrechtsen.

Vann lakk ned på gulvet i første etasje. En takplate ved inngangen til kantinen hadde smuldret opp og falt ned. Det viste seg at vannet kom langveisfra. Lekkasjen var nemlig i 12. etasje. Her er bystyrets kontorer, kommunalrådene har kontorer og ordføreren holder til der.

Andre gang på kort tid

Halvannen time etter at brannvesenet kom til stedet var det fortsatt godt med vann på gulvet. Enkelte steder mellom tre og fem centimeter. På kontorene til noen av Bergens toppolitikere flyter dokumenter i vann.

Det er også vann på gulvet i tre etasjer under 12. Også 2. juni var det en stor vannlekkasje i 12. etasje på Rådhuset. Brannvesenet rykket da ut med tre biler.

— Den gang klarte vi akkurat å redde ordførerens kontor, sier en av brannmennene på stedet.

— Men ikke denne gang.

Utenfor rådhuset kan vi se en slange som pumper ut vann fra ordførerens forkontor.

Politisk lekkasje?

En av dem som fikk kontoret ødelagt forrige gang, var leder for komité for miljø og byutvikling, Ruth Grung (Ap).

— Jeg har akkurat flyttet inn igjen og så skjer dette sier hun, mens hun redder dryppende våte klær og sko fra SVs gruppeleder i bystyret, Oddny Miljeteig, opp fra gulvet.

- Er dette en politisk lekkasje?

— Nei, jeg tror ikke det., men jeg føler at det snart renner over.

- Du føler ikke at du er på dypt vann?

— Nei. Dette rammer tverrrpolitisk. FInansbyråd Liv Røssland (Frp) har kontoret under meg, og der drypper det godt akkurat nå.