De siste prognosene fra SSB ligger på 5,5, men deltakerne på Venstres valgvake valgte å juble da VG-nett kom med sin valgdagsmåling på 6,7 prosent.

Meningsmålinger har vist at Venstre kan gjøre et brakvalg, og grønne ballonger pryder vaken som blir holdt på Frokostkjelleren, studentpuben til det juridiske fakultetet ved Universitetet i Oslo.

— Det er et bra resultat uansett. For to år siden kom vi jo under sperregrensen, sier Venstre-politiker Abid Raja, og legger til:

— Men vi håper jo selvsagt på mer enn det. Alle som er her i kveld, har lyst til å se sekstallet, forteller Raja.

Ifølge de beste meningsmålingene kan partiet gjøre sitt beste valg siden splittelsen i 1972. Men om ballongene kommer til sin rett, er ennå ikke sikkert.

Unge Venstres leder Sveinung Rotevatn hadde en god magefølelse før prognosene.

— Vi har gjort det sabla bra i sluttspurten. Vi går fram på så mange lokale målinger, og vi gjorde et knallbra skolevalg, sier han til NTB.

Gjennomsnittet av kommunevalgsmålingene fra den siste uka viser at Høyre, Arbeiderpartiet og Venstre er de eneste partiene som vil kunne glede seg over en framgang sammenlignet med kommunestyrevalget for fire år siden.

Aftenpostens partibarometer fra søndag viser at Venstre gikk fram mest av alle partier. Med en framgang på 1,6 prosentpoeng lå partiet med en oppslutning på 7,1 prosent.