• Etter at han begynte å slå meg, bestemte jeg meg for at han ikke skulle slippe ut av butikken før politiet kom, sier 17-åringen. Han måtte sy fem sting over øyet og har trolig brukket nesen.

BT treffer 17-åringen søndag ettermiddag. Av sikkerhetshensyn vil han ikke ha navnet sitt i avisen. Bak lappen over venstre øye har han fem sting. Hevelsen rundt øyet er ikke forsvunnet. På nesen har han et sår etter at mannen, en 22-åring, skallet ham.

Det er gått nesten et døgn siden dramaet i Fokusbutikken på Landåstorget lørdag kveld. En 22-åring gikk amok da 17-åringen, som er ansatt i butikken, spurte om å få se hva han hadde i lommene.

— Påsto det var selvforsvar

— Etterpå har jeg tenkt at selv om han hadde stjålet for noen hundre kroner, så ville jeg heller betalt det selv enn å få knekt nesen og sydd fem sting, sier han.

— Men når han først gikk til angrep, så angrer jeg ikke på at jeg forsøkte å holde ham igjen, sier han.

22-åringen ble avhørt i går og deretter løslatt.

— Det visste jeg ikke. Hva skal jeg si til det? Jeg vet ikke.

Slik beskriver 17-åringen det som skjedde lørdag ved 18-tiden:

— Det så ut som han tok noe i butikken. Da han kom til kassen, gikk jeg bort og ba pent om å få se hva han hadde i lommen. Da hisset han seg vanvittig opp, og slo plutselig til meg. Han forsøkte å slå til meg flere ganger, og vi havnet på gulvet. Etter en stund roet han seg ned, og påsto at jeg kidnappet ham og at han slo i selvforsvar, forteller gutten.

Etter «pausen» ble det et nytt basketak.

— Mens jeg holdt ham i armene, skallet han meg i ansiktet.

- La dem heller stikke av

Politiet kom raskt og pågrep 22-åringen. Ungdommen roser dem for arbeidet og hjelpen han fikk.

— Hvilke tanker gjør du deg om 22-åringen nå?

— Jeg håper han får sin straff, sier gutten, som nå vil ta seg god tid før han avgjør om han vil fortsette i jobben.

— Han vet jo hvor jeg jobber.

Foreldrene er ikke særlig glad for at sønnen tok opp kampen på denne måten.

— Vi har sagt at han heller må la folk stikke av enn å risikere slikt. Det kunne gått mye verre, med skader som aldri kunne blitt rettet opp, sier faren.

SKALLET MEG: - Mens jeg holdt ham i armene, skallet han meg i ansiktet, forteller 17-åringen som nå vil ta seg god tid før han avgjør om han vil fortsette i jobben.<p/>FOTO: KNUT STRAND