Sjåføren hadde ikke førerkort. Den 20 år gamle Volvoen var ikke registrert.

— Ved 23-tiden i går kveld stoppet vi et vrak av en lastebil. På lasteplanet sto en annen lastebil i minst like dårlig forfatning. Oppå den igjen sto en halv lastebil til, opplyser operasjonsleder Agnar Austerheim ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til bt.no.

Tre menn fra Bolivia bladde opp 15.000 kroner for lastebilene de kjøpte på Bømlo. Planen var å ta dem med til hjemlandet. Med seg hadde de en svenskregistrert følgebil. En politipatrulje oppdaget og stoppet følget i Sveio - like over kommunegrensen.

— Lastebilen skulle aldri ha vært på veien. Den var ikke registrert og var utstyrt med svenske prøveskilt. Sjåføren hadde ikke førerkort. Lastebilen på lasteplanet var ikke skikkelig sikret. Det var et sørgelig syn, opplyser Austrheim.

Politiet tror den tre mennene på 22, 26 og 30 år var på vei til Sverige med lastebilene de hadde kjøpt i Bømlo. Ingen ting tyder nemlig på at mannene hadde båttransport til Bolivia fra Vestlanet.

Etter oppfordring fra politiet ble lastebilene tauet tilbake til selger av en bergingsbil.

Politiet ser det som nytteløst å straffeforfølge de utenlandske statsborgerene.

STOPPET: Denne lastebilen, med halvannen lastebil på lasteplanet, ble stoppet av politiet. Foto: Nils-Tore Sele, Sunnhordland
Foto: Nils-Tore Sele, Sunnhordland