Klokken 08.17 i dag fikk politiet melding om at buss hadde stanset på motorveien på Nygårdstangen. Der kunne passasjerene spasere ut under Nye Nygårdsbro.

— Bussen bare stanset plutselig midt i trafikkmaskinen på Nygårdstangen. Motoren var i gang, men vi kom ikke videre. Vi fikk ikke noe informasjon om hva som skjedde. Så begynte sjåføren å slippe av passasjerene midt på den trafikkerte motorveien, sier Arne Thoresen som var passasjer på bussen og på vei til jobb.

Flere av passasjerene mente at situasjonen var livsfarlig og ringte politiet. De måtte klatre over et betongelement og så ta seg over motorveien før de var på trygg grunn.

— Da politiet kom fikk ingen lov å forlate bussen, men fremdeles fikk vi ingen informasjon. Til slutt stanset politiet trafikken og slapp oss over veien, sier Arne Thoresen.

— Vi fikk melding om motorstopp. Vi sendte en patrulje som konstaterte at bussen fikk start på motoren igjen, sier operasjonsleder Walter Fosse ved Hordaland politidistrikt.

- Uheldig sted

Politiet er kjent med at passasjerene ble sluppet av, men har ikke oppfattet situasjonen som dramatisk.

Tide Buss opplyser at det var problemer med trykkluftsystemet i bussen som gjorde at den stoppet på motorveien.

— Trykkluften styrer bremser og dører. Det var ikke mulig for sjåføren å kjøre videre, sier kommunikasjonsansvarlig Kaare Enæs i Tide Buss.

— Det var et veldig uheldig sted dette skjedde på. Det er klart det kan være en sikkerhetsmessig utfordring at passasjerer krysser en motorvei, sier Enæs.

- Mangelfull informasjon

Ifølge Tide var det kun én passasjer som forlot bussen på egen hånd.

— Han insisterte på å gå av fordi han hadde veldig dårlig tid. Han ble gjort oppmerksom på at dette kunne være risikabelt, sier Enæs.

De andre passasjerene skal ifølge Tide Buss ha blitt sittende i bussen til politiet var på stedet og stanset trafikken.

— I slike situasjoner skal selvsagt passasjerene få informasjon om situasjonen som er oppstått. I dette tilfellet kan denne informasjonen ha blitt noe mangelfull ettersom sjåføren ikke har norsk som sitt morsmål. Dette må vi bestrebe oss i å bli bedre på, sier Enæs.