Dette til tross for at samme blad med samme leke selges fritt innenfor sikkerhetskontrollen på flyplassen.

— Det er jo aldeles håpløst, sier faren Renato Bonafede til bt.no.

Donald-terror?

Sammen med sønnen Oskar (7) gikk de i dag gjennom sikkerhetskontrollen på Flesland flyplass i Bergen.

— Sikkerhetskontrollørene nektet plent sønnen min å ta med seg leken som fulgte med Donald-bladet han hadde kjøpt, forteller Renato Bonafede til bt.no.

Det samme bladet, med den samme leken, selges fritt i kioskene innenfor sikkerhetskontrollen.

- Ville ikke høre

Ungene som sto bak oss i sikkerhetskontrollen fikk med seg rabalderet. De gikk rett bort og kjøpte bladet med leken i kiosken.

— Jeg gikk bort og fortalte dette til sikkerhetsvaktene, men de ville ikke høre på meg. De hørte hva jeg sa, men det var helt uaktuelt å få leken til Oskar tilbake. De tør jo ikke tenke en selvstendig tanke, sier en oppgitt Renato.

Beklager, beklager, beklager

— Er Donald Duck også blitt en terrorfare nå?

— Nei, dette var en feil av oss og det er ryddet opp i, sier sikkerhetsansvarlig ved Flesland flyplass, Lasse Solberg, til bt.no.

Noen sikkerhetsfolk mente tydeligvis at leken kunne ligne på en pistol. En nærmere undersøkelse, avslørte at dette ikke var et Donald-bin-Laden våpen.

Den sikkerhetsansvarlige legger seg helt flat, når vi ringer.

- Det innenfor er kontrollert

Forstår du at det oppleves molboaktig når unger blir fratatt leker i kontrollen, mens de samme lekene selges fritt innenfor sikkerhetskontrollen?

— Ja, dette skulle ikke skjedd. Varene som selges innenfor er kontrollert, og derfor skulle vi heller ikke ha stoppet Donald-leken, medgir Solberg.

Han beklager dette overfor de barna som i dag fikk beslaglagt sine leker.

Samtidig sier Solberg at det har vært blader som er solgt med leketøyspistoler. Slike blader og alle imitasjoner av våpen blir stoppet, og de blir heller ikke solgt på innsiden.

Har du opplevd situasjoner i sikkerhetskontrollen du reagerer på? Del dine erfaringer her.

Renato Bonafede (mms)