Lite trafikk og lav hastighet på biler som kom imot, hindret trolig en alvorlig trafikkulykke i går formiddag.

— Det haglet inn meldinger på nødtelefonen om en bil som kom i feil kjøreretning, forteller operasjonsleder Per Stiegler i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

Prøvde å snu

Den eldre, mannlige bilføreren hadde bommet på kjørefeltene da han kom til bystasjonen. Det førte ham inn på en vill og farlig ferd mot Danmarks plass.

— Mannen har forklart at da han kom opp til bompengebodene skjønte han at han var i feil felt. Han prøvde derfor å snu for å kjøre tilbake. Vi greide heldigvis å stoppe ham i tide, forteller Stiegler.

Mannen hadde gyldig legeattest og virket i fin form. Hva som fikk ham til å bomme så totalt, vites ikke. En mulig årsak kan være at skiltene ved bystasjonen var tildekket av snø.

Får etterspill

Uansett slipper ikke 80-åringen unna. Han vil bli anmeldt for den livsfarlige ferden, og må regne med en klekkelig bot for feilkjøringen. Trolig står han også i fare for å bli fratatt førerkortet.

— Han utsatte både seg selv og andre for alvorlig fare. Det er vel bare en lykke at dette ikke fikk tragiske følger. Spesielt på det glatte føret, sier Stiegler.

Snøfallet og glatte veier gjorde kjøreforholdene svært vanskelige på veien i går. Likevel var dette stort sett den eneste trafikkmeldingen politiet hadde loggført i løpet av dagen.

— Det virker som om folk tar hensyn til kjøreforholdene og tar det rolig, sier Stiegler.