Aksjonister stoppet i morges nok en gang mastearbeidet. Rundt 20 aksjonister stoppet i morges arbeid med mastene mellom Simadal og Samnanger.

Godt planlagt aksjon

— Arbeidet er stoppet nær Rong fjellstove, i fjellet fra Voss mot Ålvik. Denne gangen vil vi ikke gi oss før vi blir båret vekk, sier Karen Noer Korsgjøen til bt.no fra fjellet i morges.

— Vi har planlagt en stund på stund å slå til på dette lagringsområdet. Statnett har fått inn 30 arbeidere som skulle begynne arbeidet herfra i dag. I dag skulle helikopteret komme for å hente kontainere som er kjørt opp hit. Vi blir her så lenge vi må, sier pressekontakt for aksjonistene Magne Hagesæter til bt.no.

Overrasket

— Anleggsarbeiderne var nok litt overrasket da de kom og oppdaget oss på stedet. Vi har her allerede klokken fem i morges, sier Hagesæter.

Statnett håper nå at aksjonistene vil flytte seg, slik at mastemontørene kan gjenoppta arbeidet.

— De hindrer den jobbingen som skal skje der ifra i dag. Så nå vil vi se om de vil flytte seg, eller om entreprenøren kan sette disse arbeiderne til å jobbe på andre steder i dag, sier kommunikasjonssjef Irene Meldal i Statnett, til NTB.

Aksjonistene frykter at mastedelene skal bli brukt til å sette opp master ved Grubbafjellet og videre innover langs Hardangerfjorden. De opplyser nå at de er forberedt på å holde aksjonen gående over flere dager, og at de vil gjøre alt de kan for å stoppe denne nye fasen av byggeprosessen.

Ber politiet fjerne

Statnett kommer ikke til å politianmelde aksjonistene nå, opplyste kommunikasjonssjef Meldal til NTB i morges.

I formiddag melder aksjonistene at Statnett har nettopp levert et brev til dem på anleggsområdet på Rong. De blir bedt om å fjerne seg innen kl. 12.00 i dag.

Gjør de ikkj det vil politiet bli anmodet om å hente dem Aksjonistene på sin side melder at de har ingen planer om å fjerne seg frivillig.

Sikkerhetsrisiko

Ordlyden i brevet frå Statnett er slik:

"Deres tilstedeværelse utgjør en sikkerhetsrisiko. Statnett ber med dette om at aksjonen avbrytes innen 6.7 2011 kl. 12.00.

Statnett vil anmode politiet om bistand dersom de ikke har forlatt arbeidsområdet innen den fastsatte fristen.

Byggeleiar Lars Aga"

MASTEKUNST: Kretiv pynting av master på Kvamskogen.