Fredag kveld meldte VG Nett at Kristian Valen skulle opptre med en sang om den mye omtalte «kjendisonanisten» under den tv-sendte Komiprisen lørdag.

Få minutter senere fikk avisen telefon fra NRK:

— Vi har hatt et møte om saken, og bestemt at vi ikke kommer til å sende innslaget, sier redaksjonssjef Claus Wiese i NRK Underholdning til VG Nett.

- Alle lurer på hvem det er

28. mars i år tok politiet en kjent artist midt på Torgallmenningen. Politiet hevder mannen onanerte i full offentlighet. Artisten har forklart at han kun urinerte.

VG Nett mener å kjenne til at Valens sang ville bidra til å identifisere artisten.

— Jeg har skrevet en vise om han som sto og hamret på sushirullen sin på Torgallmenningen i Bergen. Alle lurer jo på hvem dette er. Jeg har funnet at jeg ikke er noe bedre enn alle andre, forteller Kristian Valen.

- Pysete

Men nå setter alstå NRK foten ned

— Vi vil ikke bidra til spekulasjoner rundt identitet, og etter et møte i halv sju-tiden i kveld har jeg bestemt at den låta ikke vil bli sendt. Det er en ren presseetisk avgjørelse, sier Wiese.

Daglig leder av Stand Up Norge og produsent for Kristian Valen, Elina Krantz, sier til VG Nett at de er forundret over NRKs avgjørelse.

— Jeg kan ikke spekulere i hvorfor de har bestemt seg for dette, men ja, jeg syns det er pysete. Denne avgjørelsen er vi forundret over, sier Krantz.