Like etter klokken 14 ble det meldt om en kollisjon mellom en trailer og en personbil på E39 utenfor Fløyfjellstunnelen på nordsiden. Ingen personer skal være alvorlig skadet i sammenstøtet, men ulykken skaper lange køer fredag ettermiddag.

SJØLINJEN: - Vanvittig kø langs Sjølinjen, skriver en BT-tipser klokken 15.54.
2211-TIPSER

I går skrev bt.no at fredag ettermiddag er den mest traffikerte gjennom uken. At vi står foran pinsen gjør nok ikke situasjonen bedre.

— Sårbar strekning

Høyre felt i nordgående løp ble stengt i rundt 50 minutter, men ble åpnet for trafikk 14.50.

— Om vi stenger Fløyfjellstunnelen i ti minutter, så må vi regne med at det blir ringvirkningeri opptil to timer. Trafikken hoper seg fort opp i dag, og det er en sårbar strekning, sier vaktoperatør Jan Rune Presttun ved Statens vegvesen.

— Dette er en av de største utfartsdagene. I dag krysser vi fingrene. Vi får se om kanskje været har tatt knekken på noe av reisetrangen.

Flaskehalsen

Vegtrafikksentralen er ekstra bemannet for dagens utfart.

— Vi forventer en god del trafikk ut av sentrum i dag. Det vil fortløpende bli vurdert om det blir behov for manuell dirigering ved Trengereid.

— Får vi noen små hendelser i dag, kan det få store konsekvenser. Ekstra sårbar er E39 og E16. Spesielt rundkjøringen i Vågsbotn. Det er den verste flaskehalsen med mye trafikk som skal inn på en liten vei.

Han ber folk ta livet med ro på veiene i dag.

— Ikke stress, og følg trafikken. Det går uansett ikke fortere om man stresser. Jo finere folk kjører, dess bedre flyter trafikken.

Mye trafikk alle veier

Klokken 15.45, melder Vegtrafikksentralen at ulykken nord for Fløyfjellstunnelen har blitt ryddet opp i, og at trafikken flyter bedre.

— Det går fortsatt tregt, men det er bevegelse. Akkurat nå er det ingen spesielle hendelser, bare vanlig fredagstrafikk, sier vaktoperatør Jan Rune Presttun.

Også på veiene sørover går trafikken sakte, men heller ikke her er det spesielle hendelser som påvirker trafikkflyten nå.

SENTRUM: Også i sentrum var det bom stopp i 15-tiden fredag. Her fra Kong Oscarsgate.
LARS KVAMME