Artikkelen oppdateres.

Dermed får Aps lokalpolitikere i Hardanger endelig gjennomslag for sitt ønske om å få statsministeren på besøk.

Det er allerede annonsert et møte med Hordaland-politikere ved Statsministerens kontor tirsdag, men nå er det ifølge NRK klart at Stoltenberg også reiser til stridens kjerneområde.

— Må komme snart

  • Dette er det vi har ønsket hele tiden. Jeg håper han kommer før anleggsstart, slik at han får oppleve Hardanger slik vi opplever det, sier Jan Ivar Rødland, Aps ordfører i Granvin, til bt.no.

— Jeg har nettopp snakket med grannen som har soveplass til seks personer. Jens kan få bo der, sier ordføreren med et smil.

Rødland ble landskjent da de tillitsvalgte i Granvin Ap la ned vervene sine i juli, i protest mot vedtaket om å legge kraftlinje i luftspenn mellom Simadal og Samnanger.

— Det er ikke utenkelig at vi nå tar opp vervene våre igjen. Men det må et medlemsmøte bestemme, sier Rødland.

- Hva skal statsministeren gjøre i Hardanger?

— Medlemmene våre krever å få møte Jens slik at han kan forklare sitt vedtak, se konsekvensene av vedtaket og høre våre argumenter om at dette er en utrolig dårlig løsning, sier Rødland.

Besøk onsdag

Flere statsråder reiser også til Hardanger onsdag, har statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) fortalt.

VG meldte søndag at Arbeiderpartiet vurderer å gjøre en ny vurdering og eventuelt endre sitt standpunkt i saken, men dette avviser Schjøtt-Pedersen.

— Beslutningen i denne saken er tatt. Det har vi gjort fordi vi mener det er nødvendig å styrke strømsikkerheten til bergensregionen, sier statsråden.

Tror du Ap snur? Si din mening!