Det gikk heftig for seg da nesten hele onsdagens spørretime handlet om Mongstad-anlegget, og regjeringen vedtak om å utsette den såkalte månelandingen.

Samtlige parlamentariske ledere for opposisjonen tok ordet, og ga statsminister Jens Stoltenberg det glatte lag for at de gjennom media,— og på statsministerens egen blogg, ble orientert om regjeringers beslutning. De mente en slik viktig melding burde kommet til Stortinget først, på vanlig måte.

Stoltenberg unnskyldte seg med at når revidert budsjett legges frem senere i mai, vil alle tall og nødvendig informasjon komme der.

- Påtale fra presidenten

Da Ketil Solvik-Olsen to ganger fikk ordet, benyttet han begge anledningens til å si at statsministeren sto og løy i Stortinget.

Det begrunnet han med at Stoltenberg sa at Høyre og Frp ikke var for rensing av gasskraftverket på Mongstad i det hele tatt. Årsaken til dette fant Stoltenberg i et privat forslag fra de to partiene, som ville gi grønt lys til Statoil om gasskraftverk, uten at det var knyttet betingelser til rensing.

Men Solvik-Olsen hevdet at dette ikke var sant, begge de to største opposisjonspartiene ville ha rensing, og

— Det er svært alvorlig at statsministeren står her og lyver.

Da smalt det i klubben til stortingspresident Dag Terje Andersen. Han refset Solvik-Olsen kraftig for å bruke slike uparlamentariske uttrykk som å beskylde en motpart for å lyve.

Ryddet salen for SV-ere

Statsminsuitere gjentok det både han og energiminister Terje Riis-Johansen har sagt i flere dager, at det er bedre å utsette gassrensingen til vi har et system som fungerer. Han sa det ikke er snakk om å avlyse eller stoppe noen planer om gassrensing, men en utsettelse.

Flere talere gjorde etter hvert et poeng av at om, Stoltenberg ikke klarer å rense gassen på Mongstad, så klarte han i går å rydde Stortinget for SV-ere. Bare en representant for dette partiet fulgte utspørringen av det som har vært SVs viktigste miljøsak så langt, nei til forurensende gassktrafverk.

Hva mener du om utsettelsen? Si din mening i kommentarfeltet.