Stolt-Nielsen skal ta over som byråd for barnehage og skole mens Harald Victor Hove har omsorgspermisjon i perioden 6. februar 2013 til 6. mai i år. I en pressemelding skriver kommunen at byrådsleder Monica Mæland vil fremme forslaget om å oppnevne Ragnhild Stolt-Nielsen som settebyråd i denne perioden på neste bystyremøte.

— Jeg føler meg trygg på at Ragnhild Stolt-Nielsen vil gjøre en utmerket jobb på skole- og barnehagefeltet, sier byrådsleder Monica Mæland om den nye byråden i pressemeldingen.

Gleder seg til permisjon

Kommunen skriver videre at Harald Victor Hove ble far til sønnen Sverre i juni i fjor og har tre måneders pappapermisjon.

— Jeg ser frem til å tilbringe permisjonstiden med min sønn, sier Harald Victor Hove.

Ragnhild Stolt-Nielsen er i dag gruppeleder for Høyre i bystyret.

Hun er spent på å ta fatt på arbeidet.

— Tre måneder er politisk veldig kort tid, men jeg gleder meg til å være en positiv bidragsyter både innad i byråd og utad mot alle de som gjør en fantastisk jobb i bergenske skoler og barnehager, sier hun.

Ettersom stillingen bare går over tre måneder, har Stolt-Nielsen ingen egen programerklæring.

— Jeg tror det er to bystyremøter jeg skal legge frem saker på, så om jeg bare kan være en positiv bidragsyter så tror jeg at jeg skal nøye meg med det, sier Stolt-Nielsen.

H Ragnhild_Stolt-Nielsen__2.jpg