— Da jeg første gang så planking på Facebook tenkte jeg at det å ligge strak ut på en smal kant, høyt over bakken ikke er noe for meg. Jeg har funnet en mer bedagelig og sikker måte, og det er det mange som setter pris på, sier Bjarte Dyrkolbotn (36).

I går kveld satte han hele familien i sving med stolpeaktiviteten sin, og opprettet facebooksiden Stolping Bergen for å spre budskapet.

— En står på beina og skal ligne på en stolpe. Det er i grunn mange som driver med dette uten at de vet at det er stolping. For eksempel ser jeg mange som driver med bybanestolping i rushtiden. Mange turister tar også bilder av seg selv som stolper når de er på tur.

Sikkerhet

36-åringen er opptatt av at stolpingen skal skje på en sikker måte. Hvis noen sender inn bilder av farlige situasjoner til facebooksiden blir de slettet. Bildet av Sebastian (10) oppå en TV er helt i grenseland.

— Vi sjekket på forhånd at TV-en tålte det, og la en tykk madrass under i tilfelle han skulle falle, forteller Dyrkolbotn.

I tillegg til familiens bilder sender ivrige tilhengere inn sine egne stolpebilder. De fleste er trolig tatt uten at personen var klar over at han eller hun faktisk stolpet.

Politisk

— Denne aktiviteten er mye større enn planking. Målet er å tilby et humoristisk alternativ som ikke er farlig.

Dyrkolbotn håper at også lokalpolitikerne i Bergen kan ha glede av denne aktiviteten.— Så lenge de står bak talerstolen - og ikke oppå den – vil ingen anklage dem for manglende respekt.

UTENDØRS: Gravidstolping på Little People.
PRIVAT
BEDAGELIG: Sofastolping
PRIVAT