Daglig leder Jan Tennfjord, Norgestaxi:

– Vi har ingen spesifikke kjøreregler for julebordene. Jeg ser heller ikke det som nødvendig. Jeg har aldri registrert at det har vært ubehageligheter på våre julebord. Det kan jo være enkelte ganger at det er nye aktører som ikke helt klarer kombinasjonen av altfor mye god mat og drikke.

Informasjonsdirektør Arild Sondre Sekse, Tide:

– Det blir feil å spikre egne julebordsregler på veggen. Alle bedrifter bør ha klare verdier og en klar etikk. Vi har brukt mye tid på å snakke om hvordan vi oppfører oss mot hverandre, da pleier vi understreke at vi også er kolleger på fritiden. Du skal bruke folkevett, fornuft og gjøre opp for deg. Men våre ansatte er også et tverrsnitt av befolkningen, og noen ganger kan enkelte gå for langt. Da håper vi at kulturen vår skal hjelpe til.

Konserndirektør Jostein Søfteland, BKK:

– Vi har aldri vurdert egne regler for oppførsel på julebord, og jeg kjenner ikke til at det har vært problemer. Vi har uskrevne kjøreregler for hvordan vi skal oppføre oss. Men ett tiltak er vi fornøyd med: Vi organiserer alltid busstransport etter festen, slik at ikke folk gjør noe dumt på vei hjem.

Informasjonsdirektør Mona Høgli, Haukeland Universitetssykehus:

– Nå finner du ikke de mest utagerende julebord i helsevesenet, da. Her har de fleste avdelingene julebord for seg selv, noen ganger på kantinen, og de er ikke særlig problematiske. Men bedrifter som opplever trøbbel, bør kanskje vurdere julebordsregler. Enkelte ansatte går ikke så mye ut i løpet av året, og det kan jo bli litt texas når de havner på julebord.

Markedssjef Lisbeth Hope Frugård, Hansa Borg Bryggerier:

– Vi har allerede et regelverk som på forteller hvordan folk bør oppføre seg mot hverandre. Julebord er ikke annerledes enn andre festlige anledninger, og folk skal ikke oppføre seg annerledes enn de gjør til daglig.

Informasjonssjef Ingrid Holm Svendsen, Tryg Vesta Bergen:

– Vi har begrensninger på hvor mye alkohol som serveres til maten, og hvor mange bonger i baren folk skal få. I tillegg tror jeg selvjustisen blant de ansatte er god. Tabber man seg ut på julebord, får man jammen høre det etterpå. Slike ting blir alltid hengende ved lenge, og det kan bli svært ubehagelig for den som har skjemt seg ut.

Informasjonssjef Ole Klemsdal, Den Nationale Scene:

– Vi trenger ikke et etisk regelverk for julebord spesielt. I fjor serverte vi en velkomstdrink til alle, og deretter måtte gjestene betale drinkene sine selv. Det er viktig å unngå alkopress. Vi legger opp til at rammen rundt julebordet ikke skal være utagerende. Ellers syns jeg dette er en fin regel: Oppfør deg som om partneren din er til stede! Det pleier å fungere bra...