Sammen med eieren Astrid Rødsand og sønnen hennes, Guttorm Glomsås, hadde Jasper deltatt på en hundeutstilling i Harstad.

Klokken 10.15 søndag formiddag reiste de fra Evenes til Oslo.

— Reisen gikk helt fint, men da vi kom til Oslo var det to timer forsinkelse på flyet som skulle videre til Bergen, forteller Rødsand.

Se intervju med Guttorm Glomsås og hunden Jasper

Ville lufte hunden

Astrid Rødsand tok kontakt med bakkemannskapet på Gardermoen og bad om å få lufte hunden sin. Men de mente at forsinkelsen ikke var lang nok.

— Da vi kom om bord i flyet var det en annen passasjer som spurte hvorfor vi var forsinket. Han fikk til svar at det var tekniske problemer, pluss at vi ventet på en hund. Da tenkte jeg at Jasper var med flyet, og at alt var greit, forteller hundeeieren.

Slik var det imidlertid ikke. For da Rødsand møtte opp ved utleveringen for spesialbagasje på Flesland var det ikke noen hundekasse å se.

— I Norwegians skranke fikk jeg til svar at det var ikke noen hund med flyet. Etter hvert snakket vi på telefon med noen på Gardermoen, som personlig garanterte for at han hadde satt buret på rett fly, fortsetter Rødsand.

Sliten, men glad

Etter mye frem og tilbake ble det brakt på det rene at hundekassen med Jasper fremdeles sto i bagasjehallen i Oslo. På dette tidspunktet var klokken blitt rundt 17 på ettermiddagen.

Rødsand fikk løfter om at Jasper skulle sendes med neste fly, som skulle ha gått ved 18-tiden.

— Men dette flyet var også cirka to timer forsinket, så Jasper kom ikke til Bergen før rundt klokken 20.30, sier hun.

Da hadde reisen fra Harstad til Bergen tatt nesten elleve timer.

— Han forferdelig glad for å se oss igjen, han var usedvanlig tørst, og han trengte veldig til å luftes. Han våknet til og med og ville ha vann natt til mandag, legger Rødsand til.

Hunden var tydelig sliten da den kom hjem, men har ifølge eieren taklet hendelsen bra.

— Det var nok verre for oss enn det var for ham. Vi tenkte jo på at han måtte luftes og slikt. Jeg har også tenkt mye på hvordan hunder takler å være i bagasjerom på fly, men sånt som dette trodde jeg ikke kunne skje, sier Astrid Rødsand.

KOMPIS I PELS: Guttorm Glomsås (14) fikk omsider hjem den firbeinte vennen sin. For mynden Jasper ble hjemreisen fra Harstad litt lengre enn nødvendig.
Høvik, Tor