Det var klokken 14.17 at plater hadde falt ned fra taket i Sætretunnelen. Et kvarter senere meldte politiet at tunnelen var stengt.

Klokken 15.45 ble det meldt at den var åpnet igjen.

— Det var et større kjøretøy som tok borti taket og ødela noen plater. Nå er det reparert på en provisorisk måte, sier vaktoperatør Eli Solbeg i Vegtrafikksentralen.

Stenger i kveld

Hun sier det lenge var store problemer med trafikkavviklingen gjennom Sætretunnelen, og spesielt i Åsane og Arna.

— Det har ordnet seg nå, i likhet med de fleste andre steder. Det er mye trafikk på veiene, men den er avtagende nå, sier Solberg klokken 17.15.

Solberg varsler at Sætretunnnelen likevel må stenge i kveld, grunnet skadene som det tunge kjøretøyet påførte tunneltaket.

— Vi stenger tunnelen mellom 22 og 23 for å reparere skikkelig. Da blir det omkjøring i kolonne via gamleveien, sier hun.

På det lengste strakk køen seg helt ned mot Vågsvobotn, forteller to bilister bt.no var i kontakt med fredag ettermiddag.

— Det er lange køer, og trafikken står bom. Køen strekker seg helt mot Vågsbotn, forteller to bilister bt.no har snakket med.

- Stått i en time

Mange irriterte bilister meldte fra om de endeløse køene i Arna og Åsane fredag ettermiddag.

Ved 15.30-tiden var det fortsatt store problemer med trafikkavviklingen. Køene er så lange at flere kjører Petter Jebsens vei, som ligger nedenfor E16.

— Her går det jo vanligvis bare småbiler og busser, men nå står køen i stampe. Det har den gjort i en time, sa Torleif Birkeland til bt.no ved 15.15-tiden.

Dermed endte bilistene opp i en felle og blir stående fast.

Rett før klokken 17 begynte trafikken å bevege seg også i Petter Jebsens vei.

— Korken ble stående i to og en halv time, selv etter tunnelen åpet igjen. De som kjøret inn her på slutten, angret nok bittert på det, sier Birkeland.

Køer flere steder

Han synes det er for dårlig at politiet dirigerer trungtrafikken inn på den vesle veien.

— Det sier jo seg selv at det blir problemer, mener han.

Vaktoperatør Solberg i Vegtrafikksentralen rapporterte også om kø i Fløyfjellstunnelen og ved Danmarksplass fredag ettermiddag.

— Det er fredag, og det er mange på veiene, konstaterte hun.

I FELLEN: Bilene har stått i kø i Peter Jebsens veg i Arna fredag ettermiddag. Trolig kjører mange av E16, der det er lange køer, fordi de tror de skal komme seg enklere frem i Peter Jebsens veg.
TORLEIF BIRKELAND