Det er satt opp skilter som advarer de kjørende om svært glatt vei, etter at 300 liter diesel havnet i veibanen i 06-tiden lørdag morgen.

Fylkesveg 7 ved Tokagjelet var i morgentimene lørdag stengt i begge retninger, etter at en utenlandsk trailer kjørte i tunnelveggen i Hansagjeltunnelen ved 06-tiden lørdag.

Traileren sto på tvers, og sperret hele veibanen på vei ned fra Kvamskogen til Hardanger. Dieseltanken til traileren ble revet av i sammenstøtet. 300 liter diesel rant ut i veibanen.

Taues til Bergen

Storbil-berging måtte sendes fra Bergen. I 08.40-tiden ble ett felt åpnet. Nesten halvannen time senere, klokken 10.00, ble trafikken fortsatt dirigert av politiet. Klokken 11 var altså traileren ute, men den manuelle dirigeringen fortsatte fordi det var svært glatt der ulykken skjedde. Først klokken 12 ble veien åpnet for fri ferdsel.

Politiet oppretter sak

Politiet vil undersøke om føreren av traileren kan ha brutt veitrafikklovens bestemmelser om at en skal tilpasse farten etter forholdene.

— Det vil bli opprettet sak, sier operasjonsleder Erik Gjesdal ved Hordaland politidistrikt.

Glatte veier

Fra bilførere som sto i kø fikk bt.no melding om at det var speilglatt mellom tunnelene i morgentimene. Nå som E16 er stengt på grunn av ras, er fylkesveg 7 hovedvei mellom Bergen og Hardanger.

Trafikkoperatør Thore-Andree Halland på Vegtrafikksentralen opplyser at det ble saltet på veien i natt.

— Og vi er ute og salter nå, sa han tidligere i dag.

FRAKTES SBORT: Traileren kjørte seg fast i en av tunnelene i Tokagjelet lørdag morgen. Her er den i ferd med å bli fraktet bort.
2211-TIPSER