— Jeg er litt forelsket i dem, innrømmer Christina Mo Gjerde (13).

Hun holder pappfiguren av Håvard Tvedten i et kjærlig grep. Hodet hans hviler i fanget hennes. De tre fjortisjentene beundrer stordabuen med det blekete håret. Jentene legger ikke skjul på at de kunne tenke seg sunnhordlendingen med modell-looken på jenteværelset.

— Alle i klassen synes de to håndballstjernene er kjekke. De ser på kampene selv om de ikke spiller håndball selv. Det er bare fordi de synes spillerne er pene. Vi se jo på fordi vi liker håndball også, poengterer hun.

Kjelling som skjermbilde

De tre Kjøkkelvik-jentene Christina Mo Gjerde, Karina Trones og Cecilie Vie Larsen er snart fjorten år, og har spilt håndball i mange år. Frem til nå har det kun vært damehåndball som har vært av interesse.

— Vi visste ikke engang hvem guttene var før VM. Men nå vet vi det veldig godt, sier Christina.

De har sansen for trikseskudd og flygere, men innrømmer at det ikke gjør sporten mindre interessant at laget er stappfullt av kjekkaser.

— Håvard Tvedten og Kristian Kjelling er kjekkest, ikke bare er de pene å se på, men de virker så ålreite også, sier Christina.

Skoledagboken hennes er proppfull med bilder av Kjelling. På mobilen har hun skjermbakgrunn med de to guttene, og «I love you Kristian Kjelling» er skrevet på pennalet.

Ved siden av sengen hennes ligger sladrebladet Se og Hør. Bilder av håndballstjernene i bar overkropp pryder to av sidene. Jentene studerer bildene. Avstandsforelskelsen lyser lang vei.

Til og med chatteprogrammet «msn» er preget av de to kjekkasene på landslaget.

— Alle har skiftet navnet sitt til «Kristian Kjelling er så kjekk», forklarer jentene.

Møtte Tvedten

Jubelen sto i taket da BT tok med seg «Håvard Tvedten» hjem til jentene. Og vi trengte ikke å mase lenge på om de kunne tenke seg å holde stordabuen mellom seg i sengen.

Pappfigurene av landslagsguttene var en ettertraktete souvenir da landslaget spilte i Haukelandshallen. Men ingen kunne få dem, fordi de måtte tilbake på kontoret.

— Før likte jeg Dylan Macallister. Men han er litt ut nå. For de må jo være gode også. Ikke bare pene, sier Christina.

— Men er de ikke litt for gamle for dere da?

— Jo, men guttene på vår egen alder er ikke like kjekke. Hun som er sammen med Kristian er heldig, sier Karina.

Faktisk har jentene møtt Håvard Tvedten. På Stord-cup.

— Ååå, det er så irriterende. For han pleier å holde tale på Stord-cup. Vi var der, men da la vi ikke merke til han. Og nå angrer vi på at vi ikke gikk frem og snakket med han, forklarer Karina.

Men de må innrømme én ting.

— De er jo litt jålete til å være håndballspillere da.

fakta/seertall:

Norge - Brasil 665000

Norge - Qatar 580000

Norge - Serbia og Montenegro 730000

Norge - Tyskland 684000

Norge - Egypt 638000

Norge - Kroatia 872000

Norge - Sverige 1.093.000

  • I snitt har Norges kamper i håndball-VM blitt sett av 742.000 seere, noe som utgjør en markedsandel på 45,4 prosent.
  • Damene sin semifinale i EM i Budapest i desember ble fulgt av 813 000 seere. Dette var en lørdagskamp, som normalt er en vanskelig TV-dag for TV 2. EM-finalen mot Danmark hadde et snitt på 1,3 millioner seere.