Pakker under juletreet og penger i gryten. Like sikkert som julen er Slumsøstrene på plass med innsamling til de trengende.

— Vi merker klart at det er flere fattige som trenger hjelp i Bergen nå, sier Else Marie Sørensen, som leder Slumstasjonen i Bergen, til bt.no.

Nye klær og leker

Gavene og pengene går til å hjelpe de fattige i Bergen som har søkt julehjelp hos Slumsøstrene.

- Hva ønsker dere i pakkene?

— Helst nye klær og leker til barn. Også fattige barn ønsker seg nye gaver til jul, sier slumsøster Sørensen.

- Vi har fått meldinger om at noen ser sitt snitt til å stjele pakker som er lagt under juletreet til dere?

— Ja, det er alltid tyverier av pakker. Det er en fordel om en leverer pakker før klokken 19.00 om kvelden, da samles de inn. Vi har folk som holder øye med gavene fra formiddagen av, sier Sørensen.

Pia Celine Jellestad forteller til bt.no at hun så to menn i tredveårsalderen forsyne seg av gavene under juletreet søndag kveld.

— Den ene begynte å kjenne på vekten av gaveposene. Han tok med seg to poser med pakker. De la dette opp i andre poser som de hadde med seg. Vi snakket til dem, men det virket som de ikke forstod. Utrolig frekke folk, sier Jellestad til bt.no.

- Kan levere til Fretex

Sørensen forteller at dersom noen har gaver de er ekstra redde for, så kan de også levere inn gaver på Fretex-butikkene. Da må en merke dem med Slumsøstrene.

Lurer du på hva søstrene gjør resten av året, kan du lese mer om Slumsøstrene her. Her kan du lese mer om Frelsesarmeen.

PAKKER TIL FATTIGE: Det er ikke selvbetjening fra denne pakkehaugen. Noen har trolig misforstått konseptet.
PER LINDBERG
PASSER GRYTEN: Frelsesarmeen er på plass med sine gryter på Torgallmeningen.
RUNE MEYER BERENTSEN