Rundt klokken 20 påskeaften ble veteranbilen til Eilif Harbitz-Rasmussen lokalisert i Bergen sentrum, like ved Johanneskirken.

Doningen ble stjålet fra et avsperret område på Askøy.

— Jeg er veldig glad for at den er funnet. Bilen ble jo kjøpt for å kunne ha den i mange år, og som barnebarna etter hvert kan ha glede av. Dette er en bil som aldri går i stykker, sier han til BT.

- Bilen mangler skilt

Politiet ga Harbitz-Rasmussen beskjed om at brannbilen er funnet, men fortalte at de måtte gjennomføre en del undersøkelser på stedet før bilen kunne bli frigitt. Det skjedde derimot ikke.

stjålet.jpg

Da eierens sønn Lars Andreas Harbitz-Rasmussen ankom stedet rundt klokken 21 i kveld, brøt han opp den låste døren, satte seg i førersetet og skulle sjekke at alt var i orden.

Bilen viste seg å være i overraskende god stand, men fordi han har vært inne i bilen, vil ikke politiet etterforske saken.

— Sporene er ødelagt, men det viktigste er at vi har funnet bilen, sier politibetjent Arve Johnsen.

- Ville helt sikkert blitt henlagt likevel

Eierens sønn tok beskjeden med fatning.

— Det gjør ingenting. Jeg regner ikke med at de hadde funnet noe uansett. Vi vet hvordan dette systemet fungerer. Saken ville helt sikkert blitt henlagt, sier han.

Mens politiet snakket med eierens sønn, kom en nabo ut. Han fortalte at han så bilen stå parkert i gaten klokken ni om i morges. Da var skiltene på bilen. Klokken 17 oppdaget han at de var tatt av. Et annet øyenvitne BT snakket med, fortalte at han hadde sett en person gå gjennom Nygårdsgaten bærende på et bilskilt.

topgearknusing.jpg
Skjermdump Youtube

Eieren har rett i at bilen aldri går i stykker. Se hvordan britiske «Top Gear» sliter med å knuse en Toyota Hilux! Det var sønnen som ga beskjed til sin far at tyver hadde vært på ferde og stjålet hans 33 år gamle Toyota Hilux.

Har sine mistanker

Bilen er en veteranbil og var innlåst på et lukket området på Skarholmen, like under Askøybrua.

— De har nok kjørt rett inn i kjettingen. Folk stjeler biler hver dag, men det er helt klart at dette var planlagt, sa Harbitz-Rasmussen tidligere på dagen.

Han har funnet ut at bilen passerte Gravdal bompengestasjon kl. 03.42.

— Jeg har mine mistanker om hvem som stjal den, fortsatte eieren.

Da de hentet bilen var tonen en annen.

— Jeg tror det er noen som ikke har kommet seg hjem i natt, og derfor har stjålet bilen. Det har vært hærverk i det området bilen står i natt, sier Lars Andreas Harbitz-Rasmussen.

— Mye tyder på at det er noen som har kjørt i ruset tilstand. Heldigvis er bilen i overraskende god stand, sier han.

PARKERT: Veteranbilen, en 33 år gammel Toyota Hilux, er lokalisert på Sydnes i Bergen sentrum, like ved Johanneskirken.