Dramaet ble avsluttet klokken 12.30 da taxien kjørte over en spikermatte som politiet hadde lagt over veien i Indre Arna. To personer ble pågrepet.

Det hele startet fredag klokken 07.15. Da fikk politiet melding om at en bil var stjålet fra Kverneland Bil i Fjøsangerveien på Minde.

— Vi fikk tips om at den var sett i Arna i morges, og sendte patruljer dit. Men der var den ikke, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt.

Taxien har nummer R817 og tilhører Bergen taxi. Registreringsnummeret er SU 82765.Det er en sølvfarget Ford Mondeo stasjonsvogn.

Sett på Hamlagrø

Politiet fikk rundt klokken 11.30 melding at taxien var observert på vei opp mot fjellet på Hamlagrø fra Voss.

— En UP-patrulje reiste opp fra Bulken og en politipatrulje ble sendt fra Åsane for å stoppe bilen, sier operasjonsleder Hilland.

Den stjålne taxien ble påtruffet av en politipatrulje.

— Sjåføren ville ikke stanse og taxien kjørte inn i politibilen på Dale, forteller politibetjent Arne Sangolt.

Stengte E16

Politiet jaktet bilen på E16 mellom Dale og Trengereid.

— Sjåførene kan enten ikke kjøre biler eller de er ruset, sier Hilland.

Politiet stengte Arnanipatunnelen på E16 for få stoppet galmannskjøringen.

— For å få kontroll på bilen la vi ut spikermatter på E 16 ved Arnanipatunnelen, sier Sangolt.

Taxien kjørte først gjennom en politisperring i Trengereidtunnelen. Videre på E16 mot Arna og forbi bommen i den sperrede Arnanipatunnelen.

Kjørte over spikermattene

— Ved utgangen av tunnelen i Indre Arna hadde vi lagt ut spikermatter. De kjørte over dem og kjørte i retning Åsane i rundkjøringen. Da var dekkene punktert og de kom ikke videre, sier operasjonsleder Terje Hilland.

De prøvde å løpe fra stedet, men ble raskt innhentet av politiet.

De to i bilen er arrestert. Taxien vil bli hentet av bergingsbil.

Sjåføren var bare 15 år

— Sjåføren av den stjålne taxien var bare 15 år gammel. Det er helt utrolig! Den andre gutten var 17 år gammel, sier operasjonsleder Hilland.

— Det var på håret at vi rakk å legge ut spikermatten og fikk stoppet dem. Til all helt ble ingen skadet under kjøringen.

De to guttene er tatt hånd om av politiet.

- Var noen av guttene ruset?

— Den 15 år gamle sjåføren er sendt til legevakten for utvidet blodprøve. Passasjeren vet jeg ikke noe om, sier Hilland.

STOPPET: Biljakten endte i denne rundkjøringen i Arna.
2211-TIPSER
PUNKTERT: Her stoppet ferden. Det var ikke mulig for tyvene å kjøre bilen mer enn noen hundre meter etter at den kjørte over spikermatten ved Arnanipatunnelen.