Roger Iversen, daglig leder i Damsgård kulturhistoriske forening, sier det er oppmerksomheten rundt tyveriet som har fått tyven til å selge kanonen tilbake for en billig penge.

— Hehe. Han sa at det ble vanskelig å selge den videre siden så mange hadde lest om tyveriet i avisen. Jeg tror det ble litt krøll for ham, sier Iversen.

Iversen har også tidligere vært tilbudt å kjøpe kanonen tilbake. Etter at Bergens Tidende skrev om saken, dukket det opp en rekke tips. Iversen kontaktet den sannsynlige tyven og fikk beskjed om å kjøpe den tilbake for 21.000 kroner. Den gangen klarte han å prute prisen ned til 10.000 kroner. Det var for dyrt.

Lørdag fikk Iversen en ny telefon.

— Han sa han skulle på ferie til Danmark og trengte feriepenger. Vi fikk kanonen for 3.000 kroner.

Og nå er salget gjort opp på skikkelig måte. Tyven har til og med skrevet kvittering for kjøpet. Det krevde nemlig revisoren til foreningen.

— Dette er helt fantastisk. Jeg har iallfall aldri hørt om noe liknende. Nå håper jeg han koser seg mye i ferien, sier Iversen, som ikke vil anmelde tyven.

Kanonen vil nå igjen bli plassert utenfor foreningens lokaler i Birkelundsbakken. Og Iversen håper den får stå i fred denne gangen.

HELT KANON: Roger Iversen har kjøpt tilbake kanonen som ble stjålet fra Damsgård kulturhistoriske forening. Tyven trengte feriepenger og ba om 3000 kroner. Det syntes Iversen var greit.<p/>EIRIK BREKKE (foto)