Fritidsgården i Arna i Bergen savnet en grønn Yamaha 450 Kodiak verdt cirka 50.000 kroner etter uønsket besøk natt til lørdag.

Politiet var på stedet lørdag ettermiddag og sikret DNA og andre spor.

Men det var noe helt annet som førte til løsning av saken.

Utlovet dusør

Eier Tom Skår startet en kampanje på Facebook og fristet med finnerlønn på 3000 kroner. En liknende aksjon var en suksess for to år siden da butikken ble frastjålet firmabilen.

— To kompiser ringte klokken 17.30 og sa de hadde funnet ATV-en i en skråning på Tertnes. Bortsett fra at tyvene hadde stukket av med batteriet og brutt opp tenningslåsen, var den i rimelig god stand, sier en glad Skår.

Kameratene hadde lest om tyveriet av den godt brukte 2005-modellen på Facebook og på bt.no.

To på et døgn i Arna

Tyveriet skjedde under et døgn etter at Bertel O. Steen i Arna oppdaget at 12 nye varebiler var loppet for kostbare deler, verdt rundt 600.000 kroner til sammen. Det skriver ba.no.

— Det så ut til å være langt mer profesjonelt. Selve tyveriet hos oss virket litt stakkarslig. ATV kan løftes hvis det er to mann, men de prøvde å flytte den med en vinsj, sier Skår.

Men tyvene var ikke dumme.

De har sannsynligvis gått inn på området til fots for å unngå kameraer, og kjørt vekk via et jorde - igjen for å unngå å legge igjen spor.

Vet du noe? Tips oss med MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post