PETTER NATVIG

Tyven(e) har imidlertid vært på utkikk etter mer. De har målbevisst søkt gjennom undervisningsrom og brutt opp førstehjelpsskap, antakeligvis på utkikk etter medikamenter og liknende.

— Men skolen oppbevarer bare plaster, bandasjer og kanskje noen paracet i slike skrin, sier rektor ved Alversund skule i Lindås kommune, Birger Tomasgard.

Men det er mye som tyder på at innbruddstyvene har tatt seg god tid, og ikke gått av veien for en «rast» med yoghurt. De har dessuten vært oppi skolens prevensjonskoffert og tatt med seg noen kondomer.

Brukte øks

Gjerningsmennene har trolig brukt øks for å bryte seg gjennom låste dører, og skadeomfanget er betydelig. Leder av vedlikeholdsavdelingen i teknisk etat i Lindås kommune, Jan Erik Hansen, anslår at det er ødelagt for om lag 80.000 kroner.

— Men dette er veldig foreløpige tall, sier Hansen.

En takstmann vil senere undersøke skadeomfanget. Tyvene brøt seg inn gjennom to ytterdører i en avskjermet bakre skolegård. Deretter har tyvene brutt seg videre fra rom til rom, bl.a. tekstil- og formingsavdelingen, keramikkrommet og sløyden. For øvrig står klasserommene urørt.

Kan være kjentfolk

Politiet mener det er grunn til å tro at gjerningsmennene er kjent i området og kan ha vært tidligere elever ved skolen.

— De visste hvor de skulle gå, sier Kurt Inge Hordvik, som er politibetjent ved Lindås og Meland lensmannskontor.

Politiet har sikret spor på skolen som er oversendt Kriminalpolitisentralen i Oslo (KRIPOS) for nærmere undersøkelse. Det vil ta noen uker før det er klart om det finnes fingeravtrykk på de innsendte gjenstandene, deriblant øksen som trolig ble brukt under innbruddet. Politiet er interessert i tips fra publikum om noen har observert noe uvanlig mellom tirsdag kveld og onsdag morgen.

Vurderer alarm

— Det var rengjøringspersonalet ved skolen som oppdaget innbruddet klokken 6.00 i går morges, sier rektor Birger Tomasgard.

— Vi har tidligere vært forskånet for hærverk og innbrudd, men i fjor ble musikkutstyr for 60.000 kroner stjålet, og nå dette. Vi har nå vært i kontakt med kommunen for å få installert en innbruddsalarm, sier rektor Tomasgard.

STOR SKADE: Gjerningsmennene forårsaket betydelige skader og opprydningsarbeid på Alversund skule i Lindås.<br/>Foto: MARITA AAREKOL