RAGNHILD HOV

— Selv mistet jeg verdigjenstander for 6000 kroner, forteller Ann Linn Haukenes til Bergens Tidende. Hun og de andre elevene hadde regnet med at klasserommet ble låst mens de var borte. Hvor store verdier som ble borte for de åtte andre klassekameratene, vet hun ikke.

— Jeg synes også det er underlig at skolen ikke låser klasserommene i friminuttene slik at elevenes verdigjenstander kan ligge trygt der, sier hun.

Rektor Odd Øvretveit er lei seg for at skoleelevene er blitt utsatt for tyveri mens de har vært på skolen.

— Det er ikke ofte ting blir stjålet hos oss. Så vidt jeg vet er det flere år siden at vi har hatt tyverier ved skolen nå.

Rektor Øvretveit opplyser at politiet kom til skolen straks etter tyveriene ble oppdaget. Elevene må imidlertid selv anmelde tyveriene en for en.

— Det må de gjøre for at vi skal få oversikt over hvor mye som er stjålet fra hver enkelt, forklarer politiførstebetjent Siri Doksether ved Bergen politikammer. Hun forteller at politiet har fått melding om hele åtte ulike tilfeller av tyverier ved skoler og undervisningssteder i Bergen i september. Flere av disse er har funnet sted på Studentsenteret.

Politiet har ikke mistanke om at det er organiserte tyver som står bak.

— Tyveriene skjer mens studentene og skoleelevene er borte fra plassen sin et øyeblikk, sier Doksether. Hun oppfordrer alle til å pass bedre på verdigjenstandene sine.