Politiet ble varslet om innbruddet tidlig i morges, da ansatte oppdaget at uvedkommende hadde vært inne i Rema 1000-butikken i Fjøsangerveien.

Stjal tobakk

– Tyvene har brutt seg inn i butikken. Inne har de brutt opp tobakksskapet og tømt butikken for tobakk. Vi kjenner ikke nøyaktig verdien av det som er stjålet, men det er snakk om et betydelig beløp, sier politioverbetjent Siri Doksæter ved brann— og tyveriavsnittet ved Bergen politistasjon.

I tilegg har tyvene brutt opp en safe og fått med seg en pengesum derfra.

Krimteknikere har vært på stedet i dag, og sikret spor. Politiet jobber nå med taktisk etterforskning.

- Sammenheng med tidligere innbrudd

– Vi ser på fremgangsmåten at dette har et profesjonelt tilsnitt. Vi ser det klart i sammengeng med de øvrige innbruddene som har vært i distriktet de siste månedene, sier Doksæter.

Den siste tiden har flere firmaer vært utsatt for tyver som har tatt seg inn gjennom vegger eller tak, før de har fått med seg store verdier. Ingen er pågrepet etter disse tyveriene.

– Vi kjenner ikke så mange detaljer i dette ennå, siden de tidligere tyveriene stort sett har skjedd et stykke utenfor sentrum. Men det finnes spor, og de vil vi få en viss oversikt over nå som vi ser dette i sammenheng med de tidligere tyveriene, sier Doksæter.

Hun ber folk som har gjort observasjoner ved Rema-butikken etter lørdag kveld om å kontakte politiet.