Den eldre mannen hadde akkurat tatt ut 800 kroner i Sparebanken Vest sin minibank i Solheimsgaten. Idet 82-åringen fikk pengene ut av minibanken, kom en ung mann og snappet pengene. Tyven la deretter på sprang, og løp ned i undergangen under Danmarksplass. Ifølge øyenvitner skal mannen ha dyttet folk unna mens han løp av gårde.

Leter etter gjerningsmannen

Meldingen til politiet gikk først ut på at 82-åringen skulle ha blitt ranet.

— Det dreier seg enten om et ran eller et grovt tyveri, sa operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt til bt.no like etter hendelsen.

Politifolkene på stedet avkrefter imidlertid at det er brukt vold mot den eldre mannen.

— Det er ikke brukt fysisk vold. Men idet 82-åringen tok ut penger, kom det en annen mann og snappet dem fra ham, sier politibetjent Ragnar Wolss.

Hendelsen fant sted omkring klokken 10.30.

Politiet leter nå etter den antatte gjerningsmannen, som er beskrevet som 25 til 30 år gammel. Han skal ha lyst hår og er kledd i en lys skjorte.

Er filmet

Minibanken i Solheimsgaten er utstyrt med kamera, og gjerningsmannen er filmet. Kameraet har fanget opp hele hendelsesforløpet.

— Det går ganske tydelig fram av opptaket hva som skjer. Sikkerhetsavdelingen hos oss jobber videre med videoen, og politiet har fått en kopi av opptaket, sier Jørn Lekve, direktør for informasjon og samfunnskontakt i Sparebanken Vest til bt.no.

— Vi tar nå ut bilder fra opptaket, og prøver å få identifisert mannen. Vi har god tro på at vi skal klare det, sier politiførstebetjent Knut Ellertsen ved brann- og tyveriavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon.

Andre gang på kort tid

Dette er andre gang denne uken at en eldre mann har blitt frastjålet penger i området. Tirsdag røsket en 20-åring lommenboken ut av baklommen til en 86 år gammel mann som ventet på bussen i Gyldenprisveien.

Politiet sjekker nå de to sakene opp mot hverandre.

— Det er foreløpig ikke noe som tyder på at det er samme gjerningsmann, men vi kan ikke utelukke det, sier Ellertsen.

MMS: ANE BØRHAUG
MMS: ANE BØRHAUG