Han ble nylig dømt til fengsel i seks måneder etter å ha innrømmet totalt 44 tyveri fra butikker i Bergen, de fleste av dem i setrum. 34 ganger stjal han eller flere sekspakninger med cider fra butikker i Bergen sentrum.

STJAL HERFRA Coop/butikken i Strømgaten, der 25åringen stjal fra.
PER LINDBERG

10. mai 2012 klokken 18.10 stjal han tolv bokser cider og to pils fra Rimi i Håkonsgaten. Halvannen time slo han til mot Rema 1000 i Kalmarhuset. Derfra forsvant tolv bokser.

Ensidig meny

Verst gikk det utover Meny-butikken på Bystasjonen.

— Vi beskytter oss som best vi kan, får BT opplyst fra butikken.

Derfra stjal han ciderbokser ti ganger. Noen ganger tok han en sekspakning med seg, andre ganger tok han to.

— Hver dag stjeles det fra butikken vår. Vi bruker vektere. Tyveri er et stort problem for oss. Det er ikke spesielle grupper som stjeler. De er i alle aldre, får BT opplyst hos Meny på Bystasjonen.

Alkohol og kosmetikk

Noen hundre meter lengre øst ligger Coop-butikken i Strømgaten, et steinkast fra Nygårdsparken.

-Vi har daglig tyverier og må passe på hele tiden. Vi ligger nær Nygårdsparken og merker det, får BT opplyst fra butikken.

- Hva blir stjålet?

— Alt, men alkohol og kosmetikkvarer er populære.

Ifølge dommen hadde mannen en egen teknikk da han stjal ciderbokser. Etter det BT kjenner til, var den forholdsvis enkel. Han puttet bokser ned i en bag eller ryggsekk som han hadde med.

— Straffen på seks måneder fengsel var i tråd med min påstand, sier Bertil Rønnestad, politiadvokat ved Hordaland politidistrikt.

Reagerer strengt

Siste gang mannen ble tatt var 23. mars i Solheimsgaten. Den gang stjal han kontorrekvisita og DVD-er. Dagen før hadde han forsynt seg av tolv bokser cider og øl fra Rimibutikken i Håkonsgaten.

«Tyveriene er utført på fredelig vis og ansees som ordinære tyverier (…) Siktede har ved flere anledninger begått et nytt tyveri kort tid etter at han har blitt stoppet. For slike masseovertredelser måt det utmåles en lengre fengselsstraff», heter det i dommen.

Han ble løslatt etter dommen. Straffen sones senere.