Jon-André Flåm ante ugler i mosen da kunden spaserte rundt i butikken med tre fulle handleposer.

Tyven hadde fylt opp plastposene i frysedisken. Med seg fikk han indrefilet for mellom 10.000 og 12.000 kroner.

— Jeg stanset ham ved frysedisken. Han prøvde å stikke ut, men var samarbeidsvillig da jeg nådde ham igjen, sier Jon-André Flåm, som er assisterende butikksjef på Rema 1000 Midttun i Bergen.

Tungt lastet

Særlig vanskelig var det ikke å ta igjen tyven, som bar på opp mot 50 kilo av de edle kjøttvarene, til 220 kroner kiloen.

— Han forsvarte seg med at varene bare sto der, og at han hadde fått beskjed om at han kunne ta dem, sier Flåm.

Plastposene som han fylte opp, var fra en av Remas konkurrenter, Meny.

Politiet ble varslet om kjøttyveriet på Midttun klokken 14.11 i dag.

— Det skal være stjålet indrefilet fra Rema 1000, bekrefter operasjonsleder Frode Kolltveit ved Hordaland politidistrikt.

Kontoret var «fengsel»

Da BT ringte Rema-butikken, satt tyven fortsatt innelåst på butikkens kontor. Politiet var på vei for å hente ham.

Tyven snakket norsk, men er av asiatisk opprinnelse. Han skal være i 20-årene.

— Jeg har sett ham her før, sier den årvåkne kjøpmannen Flåm.

- Fylte to handlekurver

To timer senere skal to menn ha kommet til Rema-butikken på Øyrane torg. Også de var ute etter indrefilet.

Kjøpmann Hallgeir Hansen har sett det hele på overvåkningskameraene i etterkant.

— Den ene gikk inn, fant en handlekurv og fylte den opp. Så satt han den igjen like ved hovedinngangen, hentet en ny handlekurv og gjorde akkurat det samme, forteller Hansen.

Så gikk mannen til kassen og kjøpte en pakke sigaretter. Imens sto en annen mann utenfor, sier Hansen.

— Jeg så ham stå der fordi jeg kom til butikken akkurat da. På vei inn til kontoret mitt la jeg merke til handlekurvene, som var tildekket med papp. Jeg kikket oppi, og så at de var fylt med indrefilet. Da forsto jeg hva som holdt på å skje, sier Hansen.

— Jeg prøvde å oppføre meg så ingen skulle fatte mistanke, men løpet var kjørt og de to stakk av, sier Hansen.

- Lett omsettelig

Han mener det er stort marked for indrefilet i Bergen.

— Det er det lettest omsettelige kjøttet, og det er god pris for det på svartebørsen til restaurantene i byen, mener Hansen.

Også i forrige uke hadde Hansen besøk av tyver. Da var det spekemat de var ute etter. Det forholdet har han anmeldt, men hendelsen i dag, kunne han ikke gjøre noe med.

— De fikk jo ikke gjort noe galt, sier Hansen.