HEGE HAMMERSLAND

En hjertestarter og annet akuttutstyr til en verdi av over 200.000 kroner ble stjålet.

Hjertestarteren, en sekk med akuttutstyr, en mobiltelefon, deler av en radiotelefon, EKG-overvåkingsutstyr og -sender ble stjålet fra ambulansen mellom klokken fire og åtte søndag morgen. Ambulansen var den eneste i døgnberedskap. Klinikkdirektør Terje Olav Øen frykter tyveriet kunne fått katastrofale konsekvenser hvis ambulansen hadde blitt kalt ut i dette tidsrommet.

— Det ville ha ført til vesentlig tap av tid fordi vi måtte ha skaffet en annen bil. Hvis vi ikke hadde oppdaget tyveriet, kunne det ha fått katastrofale følger for pasienten. I verste fall kunne det ha kostet liv, sier Øen.

Akuttoppdrag

Etter et oppdrag klokken fire natt til søndag sto bilen på en parkeringsplass tilknyttet ambulansetjenesten. Tyveriet ble oppdaget da ambulansen ble kalt ut på et akuttoppdrag klokken åtte søndag morgen. Da hadde heldigvis en annen ambulanse nettopp kommet inn og kunne sendes ut på oppdraget.

— Vi er skuffet over at folk bryter seg inn i våre ambulansebiler. Det er ingen som vet hvem som plutselig trenger hjelp. Det kunne like godt ha vært den eller de som brøt seg inn. Utstyret som ble stjålet, er ikke anvendelig for noen andre enn akuttmedisinsk personell. Det finnes ingen medikamenter i bilen. De som har gjort dette, har ikke oppnådd noe som helst, sier Øen.

Mulig hærverk

Klinikkdirektøren vet foreløpig ikke om innbruddet er tilfeldig eller har vært planlagt, men frykter at det kan dreie seg om hærverk. Det er neppe mulig å få solgt denne typen spesialutstyr på det illegale markedet. Verdien på utstyret som ble stjålet, skal ifølge Øen ha en verdi på over 200.000 kroner. Ambulansen var allerede søndag forsynt med backuputstyr og tilbake i beredskap.

— Vi håper at utstyret kommer til rette igjen, sier Øen.

Tyveriet er anmeldt til politiet, som har satt i gang etterforskning i saken.