Er det ikke det ene...

Akkurat i det værgudene var i ferd med å vende tommelen opp for del to av gummibåtferden til den eventyrlystne ungdomsskolelæreren, banket det hissig på døren hans:

«Mister Hjelland, Mister Hjelland, we have a problem»

Brisne

— Politiet sto på døren klokken 4 i natt. Kystvakten hadde plukket opp to ungdommer i båten min. De drev og herjet i bølgene ved noen klipper utenfor havnen, sukker 35-åringen.

De to karene hadde vært på den lokale puben og tyllet i seg bryggerivarer. Det må ha satt dømmekraften deres noe tilbake.

— Karene sier de pratet med en fyr på pubben som sa han hadde en liten båt de kunne låne. Nede på havnen trodde duoen angivelig at det dreide seg om min farkost. Dermed tyvkoblet de påhengsmotoren, og så var det bare «av gårde, Kåre». Det er nå i hvert fall deres historie. Den stiller jeg meg noe tvilende til, sier Hjelland til bt.no.

Trist syn

Bergenseren ble fortvilet da han kom seg ned på havnen. Den ti fots store gummibåten var ikke noe pent syn.

— Båten var full av vann og bensin, den var virkelig blitt herjet med. Nå i ettermiddag skal jeg kikke nærmere på den. Håpet er at skadene ikke er større enn at tifoteren er klar til dyst i kveld.

For nå begynner været å bli slik at det er mulig å frese tilbake til Bergen igjen.

— Det blåser fremdeles litt i overkant av hva som er forsvarlig. Utpå ettermiddagen skal vinden imidlertid dreie vestlig. Da er det mulig å ta en kalkulert risiko, og sette kursen hjemover. Vi får se, sier Hjelland til bt.no.