— Jeg skjønner ikke at folk kan gjøre slikt. Hvor er samvittigheten, sukker Paulina Cid (18). Hun stod i kassen da de to tyvene dukket opp på 7-Eleven i 19.00-tiden mandag kveld. En annen Røde Kors-bøsse står igjen på disken, denne er bundet fast med tau.

— Det kom to personer inn og valset rundt her. Mens han ene stod ved kassen hele tiden, gikk han andre rundt og skulle ha forskjellige ting, f.eks. et pizzastykke, så skulle plutselig ikke ha det likevel, forteller Paulina Cid.

— Til slutt skulle han ha en pølse, som jeg fant frem. Han ba meg forte meg, så sa han at han ikke hadde penger likevel, så gikk han. Da var han andre allerede gått - med bøssen, sier 18-åringen. Noen minutter senere kom politiet inn og sa at jeg måtte passe bedre på bøssene.

— Hvordan så disse personene ut?

— Den ene var liten, med mørkt hår. Den andre var litt høyere, med blondt hår og blå øyne. Sistnevnte virket litt sliten, sier en oppgitt Paulina Cid.

Det hører med til historien at politiet noe tidligere fikk tips fra en person som et annet sted i byen hadde overhørt en samtale som omhandlet nettopp et slikt tyveri.

STJAL BØSSE: Tyver stjal Røde Kors-bøsse fra disken på 7-Eleven mandag kveld. <br/> FOTO: KNUT STRAND
OPPGITT: - Hvor er samvittigheten, spør 7-Elevenekspeditør Paulina Cid. Ved 19.00-tiden mandag kveld ble kiosken hennes robbet for en Røde Kors-bøsse til inntekt for flomofrene. <br/>FOTO: KNUT STRAND