• Du kan ikke skrive hva jeg føler og hva jeg har lyst å gjøre med dem som står bak dette, sier Per Tore Lunde i Proco. Natt til 1. juledag ble de frastjålet datautstyr for over 300.000 kroner.

ARNE LUTRO

Det startet i sommer. Siden juli Proco AS på Laksevågneset blitt utsatt for tre innbrudd og to innbruddsforsøk. Før det har bedriften som driver stillasutleie og utleie av arbeidskraft til anleggsvirksomheter ikke hatt noen uvedkommende siden oppstart i 1996.

— De har vært rundt i hele lokalet og tatt med seg det som var av verdier. Alt det gamle datautstyret, og det som var for tungt å bære har de latt stå igjen, sier daglig leder Per Tore Lunde og rister oppgitt på hodet.

- Tror vi tar de

Det siste innbruddet skjedde natt til 1. juledag. Tyvene klippet hull i gjerdet fra nabobedriften sitt område og kom dermed inn en vei som ikke blir dekket av kameraene.

Etter brøt de opp de fleste dørene i kontorlokalene stjal splitter nytt datautstyr og overvåkingskamera til en verdi til over 300.000 kroner.

— Jeg tror vi tar dem denne gangen. Det er mye som tyder på at det er de samme som har vært her denne gangen, sier Lunde.

Han har drevet litt etterforskning for sin egen del, og mener å ha ganske god oversikt i forhold til hvem som kan stå bak.

— Jeg synes nesten litt synd på politiet. De har så lite ressurser. Men etter julens innbrudd har de virkelig gjort en god jobb og sikret seg mye spor, sier han.

Tror på gjengangere

Lunde viser alle de ødelagte låsene i kontoravdelingen. To kraftige brekkjern ligger igjen i lokalene.

— Se her. De har til og med tatt med seg julegavene vi skulle gi til våre samarbeidspartnere inn på lunsjrommet. Her har de tatt seg god tid til å gå over tingene, sier han.

Han har en sterk mistanke om at det kan være de samme tyvene som står bak de fleste innbruddene og innbruddsforsøkene.

— Det siste innbruddet tror jeg har vært et bestillingstyveri. Det virker slik på de tingene de har tatt, sier Lunde.

FORTVILER: Per Tore Lunde.
ØRJAN DEISZ