Lørdag kveld la to russ seg til å sove i campingvognen sin i Nedstrand. Klokken ti over fem søndag morgen ringer en fortvilet russegutt til politiet. Han forteller at han og venninnen befinner seg i en campingvogn, som er blitt stjålet.

— Han hadde våknet da campingvognen ble tilkoplet en bil og trukket av gårde langs hovedveien mot Haugesund, sier operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Gutten klarte å se registreringsnummeret på bilen, men fordi campingvognen var delvis tildekket av presenning klarte han ikke å se hvor de var på vei.

Politiet rykket ut mot stedet for å stoppe campingvogntyven.

Kjørte over en mil

De som stjal vognen skal ha klart å kjøre over en mil med vognen på slep før politiet stoppet dem, fra Nedstrand og mot Skjoldastraumen.

— Der og da kan dette se ut som verdens beste practical joke.

Du legger deg og sover og våkner opp et annet sted. Den som har gjort dette her kan nok ha tenkt den tanken. Det er nok gjort som et stunt som er ment å være av det humoristiske slaget, sier Friberg.

Men han understreker at ”stuntet” har en alvorlig side:

— Personene i campingvognen er for eksempel ikke veldig godt sikret. De kunne også prøvd å komme seg ut i fart. Det kunne fått alvorlige konsekvenser.

Frihetsberøvelse

Forholdet vil bli anmeldt for brudd på veitrafikklovens paragraf 3, om at ”Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.”

Etter at politiet kom i kontakt med både bileier og de to i campingvognen, viste det seg at de kjente hverandre.

— Det er også snakk om frihetsberøvelse her, men det vil ikke bli aktuelt å forfølge, sier Friberg.

Var du i campingvognen, kjørte du bilen eller så du hva som skjedde? Har du bilder av det som skjedde? Kontakt oss gjerne her.

Hva tenker du om "stuntet"?