— Etter det jeg kan se nå, er det bare førstehjelpsutstyret og en jekk de har fått med seg, sier Thomas Tofte.

Hele bagasjerommet til karen fra Kvinnherad var stappfull med julegaver etter handelen i Bergen i helgen. Gavene vil få plass under juletreet, for dem lot tyvene ligge igjen.

Eskil Odland (6), derimot, fikk stjålet Manchester United-luen sin.

— Jeg trodde ikke at tyvene var Manchester-fans, sier han.

Flere innbruddsraid

Tofte er bare en av seks bileiere som i formiddag fant bilene brutt opp i Grieg Park. Samtlige biler sto parkert i 2. etasje i parkeringshuset, som har vært plaget med flere bilinnbrudd den siste tiden.

Utbyttet for tyvene har åpenbart vært relativt magert, med tanke på hvor mye skade de gjorde.

— De har kun fått med seg noen småpenger og førstehjelpsskrinet hos oss, sier Britt Kjersti Vikane fra Ølve.

— Utrolig irriterende, sier Laila Fjeldstad.

Tok briller og GPS I hennes bil hadde tyven funnet mer av interesse. En GPS og alle ledninger til handsfree og mobiltelefonene var forsvunnet. Det samme var brillene til Laila.

— Hva i alle dager skal noen med brillene mine, sier hun.

Trond og Karin Stokke hadde vært på storhandel i Bergen. Paret fra Fitjar hadde hele varebilen full av flatpakkede esker fra Ikea. I tillegg var det flere julegaver som lå pent innpakket.

— Dette var jo en kjekk avslutning på helgen i Bergen, sier Karin Stokke ironisk.

Åpnet pakkene

Tyvene hadde åpnet alle pakkene for å sjekke innholdet. De var åpenbart ikke fornøyd med utvalget. Ingen av gavene tok de med seg.

— De har også åpnet noen av Ikea-pakkene. Ingenting av det er tatt. Det ble vel for mange skruer og for tungt å bære, sier Trond Stokke.

Politiet var i formiddag på plass for å sikre spor. Det er også kameraovervåking av garasjeanlegget, og politiet skal også ha sikret seg filmen.

- Forferdelig trist

Daglig leder i Q-Park, Tone Wicklund-Hansen, sier at det nye innbruddsraidet er trist.

— Vi har satt inn mange ekstra tiltak etter de tidligere innbruddene, blant annet ekstra vakthold. Av naturlige grunner kan jeg ikke gå i detalj om tiltakene, sier Wicklund-Hansen til bt.no.

Hun tror innbruddene må ha skjedd etter at parkeringshuset åpnet etter natten.

— Vi skal gjøre alt vi kan for å få dette løst. Sikkerhetsselskapet vårt har tett dialog med politiet, sier Wicklund-Hansen.