— De har klippet over en spesialforsterket hengelås med en tung avbitertang og kommet seg inn på lageret, forteller Geir Veglo, fungerende administrerende direktør i Henrik J. Askvik & Sønner, selskapet som er mest kjent for å produsere askeladden-båtene.

- Så ukjent bil

Innbruddet har skjedd natt til mandag, ifølge Veglo.

Motorene som forsvant er av merket Mercruiser og er av forskjellig kraft og størrelse. I tillegg forsvant syv drev og seks transomere (mellom motor og drev).

— Det ble observert en ukjent bil her ute flere ganger i helgen, uten at vi vet om den hadde noe med dette å gjøre eller ikke.

Veglo forteller videre at bedriften nå må klarlegge om tyveriet vil påvirke produksjonen.

— Vi har heldigvis vært forskånet for slike grove tyverier de siste årene.

- Tas ut av landet?

Veglo tror det kan bli vanskelig å få solgt motorene i Norge. Han begrunner det med at maskinenes id-nummer, som vil stå i ulike databaser, kan bli avslørt dersom de for eksempel må til vedlikehold eller reparasjon.

— Vi ser ikke bort fra at de blir ført ut av landet.

Politiet etterforsker saken som innbrudd og grovt tyveri.

— Vi har ingen konkrete spor. Vi ønsker nå tips fra publikum. Dersom de har sett bevegelser med biler ut og inn fra fabrikkområdet eller fra Hagavik og ut mot Strøno natt til mandag eller i helgen, så ta kontakt, sier førstebetjent Johannes Råen ved Os lensmannskontor.