— Jeg hadde spilt i Frelsesarmeens andre korps ved julegryten foran Galleriet på Torgallmenningen lørdag formiddag. Tyveriet skjedde da jeg ventet på bussen hjem ved holdeplassen ned mot Vågsallmenningen, sier Havneraas.

- Som å stjele fra Gud

Instrumentet er av market King 3B, en konserttrombone med kvartventil. Den var pakket inn i en svart kasse, to meter lang og en halv meter bred.

— Det verste er at dette går ut over hele Frelsesarmeen. Korpset får ikke full besetning når et instrument mangler. Når vi spiller, står vi midt i en hellig gjerning. Dette blir som å stjele fra Gud, sier Havneraas for å understreke hvor alvorlig han ser på det.

Av hensyn til forsikringen har han anmeldt forholdet til politiet.

— Men jeg ønsker ikke at folk skal havne i fengsel. Hvis tyven leverer trekkbasunen pent tilbake når han leser dette, lover jeg å trekke anmeldelsen tilbake.

Var nyoverhalt

Frelsesarmeens korps spilte på Torgallmenningen mellom klokken 12 og 13 lørdag formiddag. På vei hjem kom han i snakk med en kvinnelig bekjent som også sto og ventet på bussen.

— Jeg hadde satt instrumentkassen på høykant inni busskuret og sto med ryggen til og snakket utenfor. Da jeg snudde meg var kassen med instrumentet borte.

Tyveriet minner ham om den gang han som student bodde på Fantoft, og ble frastjålet en sykkel han nettopp hadde hatt til reparasjon.

— Jeg hadde trombonen inne til service på fredag, og den var helt nyoverhalt. Hadde enda tyven slått til på torsdag, så kunne jeg spart de utgiftene, sier den uheldige Frelsesarme-musikanten.